Yunanistan'a uyarı CHP'li Türker Ertürk'ü rahatsız etti! "Bir gece ansızın gelemezsin"

Yunanistan'ın Ege ve Doğu Akdeniz'de uyguladığı tahrik dolu politikalar sonrası Başkan Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda net bir uyarı yaptı. Erdoğan, Yunanistan'a 'İzmir' hatırlatması yaparak, "Vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz." ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın uyarısı CHP'li emekli amiral Türker Ertürk'ü rahatsız etti. Ertürk, ABD'nin Yunanistan'da üs kurmasının Türkiye'yle alakalı olmadığını Rusya'ya karşı olduğunu iddia ederek, "Bir gece ansızın gelemezsin!" şeklinde skandal ifadeler kullandı.

Giriş Tarihi 30 Eylül 2022, 10:16 Güncelleme 30 Eylül 2022, 10:46
Yunanistan’a uyarı CHP’li Türker Ertürk’ü rahatsız etti! Bir gece ansızın gelemezsin

İÇİNDEKİLER

Yunanistan, Ege'de uyguladığı tahrik politikası ve Türkiye'yi hedef alan hamlelerine devam ederken Türkiye'nin Yunanistan'a yaptığı uyarı CHP'li Emekli Amiral Türker Ertürk'ü rahatsız etti.

GAYRİ ASKERİ STATÜDEKİKİ ADALAR'I SİLAHLANDIRDILAR
Ege'yi mülteci mezarlığına çeviren ve her fırsatta Türkiye'yi suçlayan Yunanistan'ın son skandalı da geçtiğimiz günlerde patladı.

Yunanistan'ın uluslararası hukuka aykırı şekilde Ege'deki Gayri Askeri Statüdeki Adalar'a (GASA) zırhlı araç sevk ettiği anlar ortaya çıktı. Çıkarma gemilerinin Midilli ve Sisam'a özellikle ABD tarafından hibe edilen askeri araçları sevk etmesi dikkati çekti.

İHA'LARIMIZ YUNAN HUHUKSUZLUĞUNU GÖRÜNTÜLEDİ
Yunanistan'ın Gayri Askeri Statüdeki Adalar'a yönelik uluslararası hukuku çiğneyen faaliyetleri görüntülendi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ege'de görev uçuşu icra eden Türk Silahlı Kuvvetlerine ait İHA'lar bir hareketlilik tespit ederek, Yunanistan'a ait iki çıkarma gemisinin Midilli ve Sisam'a seyir halinde olduğunu belirledi.

CHP'NİN KANALI HALK TV'DE YUNAN DİLİ!
Konu CHP'nin kanalı Halk TV'de tartışılırken skandal ifadelerle adeta Yunanistan savunuldu.

YUNANİSTAN'IN UYARILMASI TÜRKER ERTÜRK'Ü RAHATSIZ ETTİ!
Konuyu tartışan konuklardan CHP'li Emekli Amiral Türker Ertürk, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz haftalarda Yunanistan'a yaptığı "Vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz." uyarısını hedef aldı.

"BİR GECE ANSIZIN GELEMEZSİN"
Ertürk, "Ne diyorsunuz siz? Bir gece ansızın gelebilirim! Bir kere bu konuda uzmanlığım olduğu için söylüyorum. Bir gece ansızın gelemezsin!" dedi.

ABD'nin bölgede olduğu için Türkiye'nin bunu yapamayacağını söyleyen Ertürk, "Midilli adasına sığınma yapacaksak bunu görecekler zaten… Yani ne demek bu 'Bir gece ansızın gelemezsin' Şimdi hem yapamayacağın şeyi söylüyorsun hem de tehdit algısı yaratıyorsun." şeklinde Yunanistan medyasında göreceğimiz açıklamalara imza attı.

TÜRKİYE'YLE ALAKASI YOK RUSYA İÇİN YAPIYORLAR
ABD'nin ve Yunanistan'ın burnumuzun dibindeki adaları silahlandırmasına tek kelime etmeyen Ertük bunun Türkiye'yle alakası olmadığını iddia etti.

Ertürk, "Doğrudur. ABD üsleri var. Nerede var? Dedeağaç'ta Larissa'da Skyros'da Suda'da var. Bunlar Türkiye için yapmıyor. Rusya için yapıyor!" dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN YUNANİSTAN'I UYARMIŞTI: BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ
Başkan Erdoğan geçtiğimiz haftalarda Yunanistan'ı sert ifadelerle uyarmıştı. Erdoğan şunları söylemişti;

"Şu anda bu Amerika, Dedeağaç'a, Yunanistan'a silahları gönderiyor mu? Uçakları gönderiyor mu? Oradan S-300'lerle bizi tehdide kalkışıyor mu? Ey Yunan, bak tarihe bak, tarihe dön, çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur, ağır. Yunanistan'a bizim tek cümlemiz var, İzmir'i unutma."

Erdoğan, aynı Türkiye'nin şimdi kimi alanlarda dünyanın en gelişmiş ülkelerinin de üzerine çıkan başarılarıyla kendini kabul ettirdiğine dikkati çekerek, "Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz. Dün ülkemizin ayağına prangalar takarak, ilerlemesini engelleyenlerin, bir yerlere fırsat kollayarak, beklediğinden emin olun." dedi.

Hep birlikte bunlara fırsat vermeyeceklerinin altını çizen Erdoğan, "Vereceğimiz mücadele zorlu olacaktır, fedakarlık gerektirecektir, bedel ödettirecektir ama sonunda ortaya çıkacak başarının getireceği huzurun, mutluluğun, refahın tarifi mümkün değildir." değerlendirmesini yaptı.

TÜRKER ERTÜRK'ÜN İL SKANDALI DEĞİL
Adeta Yunanistan'ı savunan ve uyarıdan rahatsız olan Türker Ertürk'ün tek skandalı bu değil! Son olarak 104 emekli amiral imzasının olduğu darbe imalı bildiride Türker Ertürk'ün ismi de yer almıştı. Türker Ertürk, İslami değerlere karşı olumsuz bakışıyla dikkat çekerken bir birinden skandal açıklamalara ve eylemelere de imza attı.

İşte o skandallardan bazıları;
Türker Ertürk, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki yapılanması PYD'ye de açıktan destek veriyor.


Türker Ertük'ün de imzasının olduğu skandal bildiriden bir kesit

TÜRKER ERTÜRK, MİRAÇ KANDİLİ'NDEN RAHATSIZ OLDU
Emekli tuğamiral Türker Ertürk; 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Erzincan Garnizonu Komutanı Tümgeneral Davut Ala'nın Miraç Kandili için tebrik kartı hazırlamasından rahatsız olmuştu.

ERTÜRK: "DOĞRUYSA YAZIKLAR OLSUN!"
Türker Ertürk; 25 Mart 2021 tarihinde sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından paylaşımda bulundu ve Tümgeneral Davut Ala'nın imzasının bulunduğu Miraç Kandili tebrik kartını paylaştı.

Ertürk, "Bu doğru mu bilemiyorum. Çünkü karalamak için montaj da olabilir. Ama doğruysa yazıklar olsun!" iddiasında bulundu.

Tümgeneral Davut Ala'nın, Miraç Kandili tebrik kartında "Miraç Kandili'nin başta şahsınıza, ailenize ve dahi Türk milleti ile âlem-i İslama sağlık, huzur ve muvaffakiyetler getirmesini Yüce Rahman'dan niyaz eder, saygılarımı arz ederim" ifadeleri yer alıyor.


DAVUT ALA, 7 KURŞUNLA VURULDU, KIŞLASINI DARBECİ ASKERLERE TESLİM ETMEDİ
3. Ordu Kurmay Başkanı ve Erzincan Garnizonu Komutanı Tümgeneral Davut Ala, 15 Temmuz darbe girişiminde kışlasını darbecilere teslim etmemişti.

15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul'daki Kartaltepe Kışlası Komutanı Davut Ala, darbe girişimi sırasında çıkan çatışmada 7 kurşunla vurulmasına rağmen kahramanca direniş göstererek kışlasını darbe yanlısı askerlere teslim etmedi.

Olay gecesi, polislerin lojmandan çıkışlara izin vermemesine rağmen bir yolunu bulup dışarı çıkan Davut Ala, çeşitli zorlukların üstesinden gelerek kışlasına gitmeyi başardı. Burada önce darbe yanlısı askerleri ikna etmek için uzun süre çaba sarf eden Ala, bazıları üzerinde etkili oldu.

Bununla yetinmeyen Davut Ala, teslim olmamakta direnen FETÖ mensuplarına karşı kahramanca çatışmaya girdi. Vatan uğrunda vücudunun farklı yerlerine 7 kurşun isabet etmesine rağmen darbecilere boyun eğmeyen Ala, "sancağı" düşürmeyerek kışlasını teslim etmedi.



ERTÜRK: "MUSEVİLERİN HAMURSUZ BAYRAMLARINI KUTLARIM"
Türker Ertürk; 3 Nisan 2021 Twitter'daki resmi hesabından Musevilerin bayramını kutladı ve "Musevilerin Hamursuz bayramlarını kutlarım" dedi.

ŞAHİN: "BÜTÜN MESELE BU..."
Gazeteci-yazar Zafer Şahin, Türker Ertürk'ün eleştirdi ve "Bütün mesele bu... Bir Türk askeri Kandil mesajı yayınlarsa sorun olur... Ama emekli arkadaş Hristiyan, Yahudi, Budist ayırmadan herkesin dini bayramlarını kutlar. Rejime bir şeycikler olmaz" dedi.



"DİN" VE "ŞEHİTLİK" VURGUSUNDAN RAHATSIZ OLDU
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde açıklama yapmış ve "Din uğruna hayatlarını seve seve feda eden kahraman şehitlerimiz" ifadelerini kullanmıştı.




Türker Ertürk, Hulusi Akar'ın söz konusu açıklamasından rahatsız oldu ve "Din uğruna savaşmak ve ölmek gibi bir mesaj vermeye çalışmanın anlamı nedir?" iddiasında bulundu.



"PYD'NİN LAİK YAPISINI BİLİYORUZ"
Türker Ertürk, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki yapılanması PYD'ye de açık destek vermiş ve "O bölgede radikal İslami örgütler olacağına iyi ilişkilerimizi gerçekleştireceğimiz güçlü merkezi otoritenin egemen olacağı Kürtler olsun daha iyi. Laik yapısını biliyoruz zaten PYD'nin sonunda" ifadelerini kullanmıştı.

THKP/C ACİLCİLER GRUBU ELEBAŞI MİHRAÇ URAL'LA BİRLİKTE
Türker Ertürk ayrıca Reyhanlı katliamının emrini veren THKP/C Acilciler Grubu elebaşı Mihraç Ural'la samimi pozları ile gündeme gelmişti.