Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'adaylık' çıkışı sonrası Akşener'den imalı cevap: Bu seçimi almak zorundayız

Muhalefetin adaylık düğümü tam çözüldü derken yeni bir kriz patlıyor. 8 aydır aday belirleyemeyen 6'lı masada son bomba bugün patladı. Önümüzdeki günlerde ABD'ye gidecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ismini veto eden ve destek vermeyenlere yönelik "Karar verin benimle misiniz?" çıkışını yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun çıkışının ardından rakipleri İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, belli planlar çerçevesinde destek açıklaması yaparken İYİ Parti'den bomba bir çıkış geldi. Akşener'in yardımcısı Fatih Demirkol, "Son noktayı Akşener koyar.!!!" açıklamasını yaparak Kılıçdaroğlu'nun adaylığını istemediklerini bir kez daha açık etti. Kılıçdaroğlu'nun adaylığına açıkça karşı olduğunu ortaya koyan Akşener'den ilk açıklama geldi. Akşener, "Bu seçimi almak zorundayız. Varsayın kaybettik bir daha parlamenter sistem konuşulmaz" dedi.

Giriş Tarihi 23 Eylül 2022, 15:37 Güncelleme 23 Eylül 2022, 22:06
Kemal Kılıçdaroğlu’nun ’adaylık’ çıkışı sonrası Akşener’den imalı cevap: Bu seçimi almak zorundayız

İÇİNDEKİLER

Muhalefetin adaylık savaşında yeni bomba patladı.

TBMM CHP Grubu'nun 27'nci dönem 5'inci Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla İzmir'in Seferihisar ilçesinde başladı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN 'ADAYLIK' ÇIKIŞI
Burada bir konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adaylığını veto eden Meral Akşener'e ve şimdiye kadar kendisine yönelik bir destek açıklaması yapmayan CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef aldı.

"BENİMLE MİSİNİZ DEĞİLMİSİNİZ?"
Kılıçdaroğlu, "Bazılarının sesi çıkmıyor. Bazılarınızın da isteyerek veya istemeyerek zarar verdiğini görüyorum. Ama artık karar verin." dedi.

"ARTIK KARAR VERİN"
Kılıçdaroğlu şunları söyledi;

"Şunu da artık bilmek zorundayım siz gerçekten benimle birlikte misiniz? Bazılarının sesi çıkmıyor. Bazılarınızın da isteyerek veya istemeyerek zarar verdiğini görüyorum. Ama artık karar verin.

Bu halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz? Yenmeyecek miyiz? Benimleyseniz, benimle olduğunuzu da artık hissetmek istiyorum. Sırtımı size yaslayacağımı bilmek istiyorum."

EKREM İMAMOĞLU VE MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA
Kılıçdaroğlu'nun çıkışı sonrası, 'CHP Genel Başkanlığı' karşılığında yarıştan çekilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve son dönemde Meral Akşener'e yakın duran Mansur Yavaş destek açıklaması yaptı.


İmamoğlu, "Her koşulda Sayın Genel Başkanımızın yanındayım" paylaşımı yaptı.

Yavaş ise "Adil yarınlar, huzurlu bir gelecek için her zaman yanınızdayım." dedi.

İki ismin yanı sıra bazı CHP'li Belediye Başkanları ve Genel Başkan Yardımcıları da Kılıçdaroğlu'na destek verdi.

ABD ZİYARETİ ÖNCESİ GAZ DOLUMU
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'un yaptığı çıkışın zamanlaması oldukça dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu bilindiği üzere 9-13 Ekim'de ABD'ye gidiyor... Seçimlere giderayak yapılacak olan bu ziyaret, tüm dikkatleri üzerine toplarken akıllarda da soru işareti bırakmıştı.

Söz konusu ziyaret 'adaylık icazeti almak için gidiyor' yorumlarına sebep olurken Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışı da 'ziyaret öncesi elini güçlendirmek' şeklinde yorumlandı.

BU SEÇİMİ ALMAK ZORUNDAYIZ
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmit Belediyesi'nin üç yıllık çalışmalarının anlatıldığı programda konuştu. Kılıçdaroğlu'nun gün içerisindeki açıklamasının ardından Akşener'in bugün ki sözleri dikkat çekti.

6'lı masanın önemine vurgu yapan Akşener, ''Bu seçimi almak zorundayız. Bu seçimde başarmak zorundayız. Türkiye ölmez, bitmez; varsayın kaybettik bir daha parlamenter sistem konuşulamaz. Önceliğimiz parlamenter sisteme geçmektir'' diye konuştu.

PARLAMENTER SİSTEM KONUŞULAMAZ
Akşener'in konuşmalarından satır başları şöyle:
Arkadaşlarımıza şunu söylemiştik: Biz bu masaya İYİ Parti'yi bir yere getirmek için oturmuyoruz. Biz muhalif seçmeni ayağa kaldırmak için oturduk. Türkiye mi İYİ Parti mi denildiğinde Türkiye diyeceksiniz.

Şimdi gözden kaçırmamız gereken bir şey var. Türkiye bir ucube sistemle yönetiliyor. Partili cumhurbaşkanlığı sistemini ortadan kaldırmak istiyoruz. Bu seçimi almak zorundayız. Bu seçimde başarmak zorundayız. Türkiye ölmez, bitmez; varsayın kaybettik bir daha parlamenter sistem konuşulamaz. Önceliğimiz parlamenter sisteme geçmektir.

13. CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ OLACAK
Önceliğimiz hukukun üstünlüğünü ve adaleti sağlamaktır. Bunun yolu da denge ve denetleme mekanizmalarının bulunduğu güçlendirilmiş parlamanter sisteme bu ülkeyi geçirmektir. Onun yolu iki şeyi kazanmaktan geçiyor: Biri cumhurbaşkanlığını kazanacağız, diğeri meclisi kazanacağız.

Eğer bu iddia bu inançla gittiğimiz takdirde 13. cumhurbaşkanı bizim aday gösterdiğimiz kişi olacaktır.

İYİ PARTİ'DEN REST GELDİ: NOKTAYI AKŞENER KOYAR
CHP'de yaşananlar sonrası İYİ Parti'den bomba bir çıkış geldi. Kılıçdaroğlu'nun adaylığını veto eden ve her fırsatta Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'ı parlatmaya çalışan Meral Akşener'in yardımcısı Fatih Demirkol, "Son noktayı Akşener koyar.!!!" açıklamasını yaptı.

İYİ PARTİLİLERDEN PEŞ PEŞE "AKŞENER" PAYLAŞIMI
İYİ Partili isimler sosyal medyadan peş peşe dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Danışmanı Zekai Kaya, "Benim Cumhurbaşkanı adayım, Sayın Genel Başkanım Meral Akşener'dir. Tabutu yerde kalsın vefayı unutanın..." paylaşımında bulundu.

İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı ve Kurucular Kurulu Üyesi Abdullah İlker Sungur ise "LİDER MERAL AKŞENER" paylaşımı yaptı.

İYİ Partili Mehmet Aslan'ın da Akşener'li paylaşımı dikkat çekti. Aslan paylaşımında "Millet ne isterse, sen ne dersen o!" ifadelerine yer verdi.

İYİ Partinin bu çıkışı Kılıçdaroğlu'nun adaylığını istemediklerini net kanıtı olurken 6'lı muhalefetin 2 büyük ortağının yaşadığı derin krizi de gün yüzüne çıkardı.