CHP'li Bilecik Belediyesi'nde bir skandal daha! Rüşvet ekibinden karides vurgunu

CHP'li Bilecik Belediyesi’ndeki rüşvet ekibinin, bir işadamının işlerinin yapılması karşılığında gönderdiği kasalar dolusu karideslerle bir restoranda ziyafet çekip, belediyeye 40 bin liralık karides faturası kestirdiği ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 03 Şubat 2022, 06:59 Güncelleme 03 Şubat 2022, 07:36
CHP’li Bilecik Belediyesi’nde bir skandal daha! Rüşvet ekibinden karides vurgunu

İÇİNDEKİLER

Rüşvet skandalıyla çalkalanan CHP'li Bilecik Belediyesi'nde skandalların ardı arkası kesilmiyor. Belediye Başkanı Semih Şahin'in danışmanı Selçuk Erdağı'nın bir müteahhitten 200 bin dolar rüşvet alırken suçüstü yakalanmasının ardından, belediyede oluşturulan rüşvet ekibinin kentte kasaplık yapan bir esnaftan, ruhsat işlemlerine karşılık 200 kangal sucuk aldığı ortaya çıkmıştı.

KARİDES VURGUNU
CHP'li eski Bilecik Milletvekili Mehmet Seven'in sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, "İzmir'den Bilecik'e rüşvet olarak kasa kasa karides yollandı" şeklindeki iddiaları yeni bir vurgunu daha ortaya çıkardı.

'HEDİYE' KARİDES
Rüşvet ekibinin bu kez de yine ruhsat işlemleri karşılığında bir işadamından alınan kasa kasa karidesle vurgun yaptığı belirlendi. Aslen Bilecikli olan ancak uzun yıllardır İzmir'de yaşayan ve turizm işiyle uğraşan A.İ. adlı işadamı, Bilecik'te satın aldığı arsa ve taşınmazlarıyla ilgili belediyede halledilmesi gereken işlemlerin karşılığında, İzmir'den Bilecik'e kasalarla karides yolladı. İddiaya göre, karidesler karayolu üzerinde faaliyet gösteren bir restorana gönderildi. Belediyedeki rüşvet ekibi, restoranda pişirilen karideslerle özel bir ziyafet çekti.



BELEDİYEYE FATURA
Sabah'ta yer alan habere göre, CHP'li Başkan Şahin ve rüşvet ekibinin karides ziyafeti çektikleri restoran, rüşvetten tutuklanan Selçuk Erdağı'nın talimatıyla belediyeye 40 bin TL karides faturası kesti. 200 bin dolar rüşvet alırken yakalanıp tutuklanan Erdağı böylece, İzmir'den 'hediye' adı altında gönderilen karideslerin faturasını belediyeye ödetip yeni bir vurguna imza attı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN