İstanbullu karda mağdur olurken İsviçre'de keyif yapan İBB Sözcüsü Murat Ongun'un tatili 2 Şubat'ta bitiyor!

İstanbullu 24 Ocak'ta etkisini artıran karla boğuşurken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun balıkçıda, İBB Sözcüsü Murat Ongun'un da İsviçre'de tatilde olduğu ortaya çıkmıştı. İstanbul'daki kar yağışının üzerinden 5 gün geçmesine rağmen İstanbul'a dönmeyen İBB Sözcüsü Murat Ongun'un dönüş tarihi belli oldu. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 29 Ocak 2022, 17:54 Güncelleme 29 Ocak 2022, 18:21
İstanbullu karda mağdur olurken İsviçre’de keyif yapan İBB Sözcüsü Murat Ongun’un tatili 2 Şubat’ta bitiyor!

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da yoğun kar yağışı başlamadan eşi ile birlikte İsviçre'ye tatile gittiği için eleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun; 2 Şubat'ta Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

VATANDAŞI TROLLÜKLE SUÇLADI
Murat Ongun, İstanbul'da kar yağışı başladığı gün (24 Ocak) İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kar konusunda önlem almadığına yönelik eleştirilere İsviçre'de kaldığı otelden açıklamada bulunmuş ve "Sıcak evinde oturup trollük yapanın değil, sahada mücadele edenin yanında olma zamanı" ifadelerini kullanmıştı.

5 GÜNDÜR PAYLAŞIM YAPMIYOR
Ongun, söz konusu açıklaması sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından yapmıştı. Sabah'ta yer alan habere göre Murat Ongun, söz konusu paylaşımın ardından Twitter'daki resmi hesabından yeni açıklamada yapmadı. Ongun, 5 gündür Twitter hesabından paylaşımda bulunmuyor.

ONGUN, 2 ŞUBAT'TA DÖNECEĞİNİ AÇIKLADI
Murat Ongun, bugün Cumhuriyet Gazetesi'ne yeni açıklamada bulundu ve 2 Şubat tarihinde Türkiye'ye döneceğini açıkladı. Ongun'un eşi Zeynep Ayten Gözdem Ongun ile birlikte 23 Ocak'ta İsviçre'ye gittiği gazetelere yansımıştı.


İşte o koronoloji
23 Ocak 2022: Meteoroloji, İstanbul için yoğun kar yağışı uyarısında bulundu. Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, halen aralıklarla devam eden kar yağışlarının gelecek 3 gün boyunca il genelinde etkisini sürdüreceği tahmin edildiği açıklandı.

23 Ocak 2022: İBB Sözcüsü Murat Ongun'un eşi Zeynep Ayten Gözdem Ongun ile birlikte İsviçre'ye gitti.

24 Ocak 2022: İstanbul'da kar yağışı nedeniyle trafik pek çok noktada durma noktasına geldi. Toplu taşıma araçlarıyla evlerine gitmeye çalışan vatandaşlar, bazı metro istasyonları ve metrobüs duraklarında izdihama neden oldu.

ONGUN: "SICAK EVİNDE OTURUP TROLLÜK YAPANIN DEĞİL, SAHADA MÜCADELE EDENİN YANINDA OLMA ZAMANI"
24 Ocak 2022:
İsviçre'de tatilde Murat Ongun, İstanbul'da yolların karla kapanmasına ilişkin açıklamada bulundu ve "Kar yağışının ilk gününden bu yana Karayolları Ekipleri ve ilçe belediyeleri ile paylaşılanlar da dahil olmak üzere toplam 41670 ton tuz ve 21 ton özel solüsyon kullanılmıştır. (…) Tüm kamu kurumları ve belediyelerimiz var gücüyle mega kentte çalışıyor. Sıcak evinde oturup trollük yapanın değil, sahada mücadele edenin yanında olma zamanı" ifadelerini kullandı.

25 Ocak 2022: Murat Ongun, "Yurtdışında mısın?" şeklindeki soruya cevap verdi ve "Yurtdışından gelişmeleri takip etmek hiç zor değil" dedi.

29 Ocak 2022: Murat Ongun: "2 Şubat'ta döneceğim"

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN