İBB Sözcüsü Murat Ongun kar sonrası yollarda mağdur olan vatandaşları trollükle suçladı!

Fazilet Durağı'ndan İETT otobüsüne binen vatandaşları trollükle suçlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun yine vatandaşları hedef aldı. Murat Ongun kar yağışına karşı gerekli önlemi almayarak yetersiz kalan İBB'yi eleştiren vatandaşları "Sıcak evlerinde oturup trollük yapmakla" suçladı. Ongun sosyal medyada tepkilerin hedefi oldu.

Giriş Tarihi 25 Ocak 2022, 00:07 Güncelleme 25 Ocak 2022, 02:41
İBB Sözcüsü Murat Ongun kar sonrası yollarda mağdur olan vatandaşları trollükle suçladı!

İÇİNDEKİLER

Meteorolojinin günlerdir uyardığı İstanbul'un birçok ilçesinde kar yağışı etkili oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gerekli tebbirleri almaması sebebiyle birçok bölgede trafik durma noktasına geldi.

Ulaşımın adeta kilitlendiği Megakent'te sürücüler araçlarını terk ederek evlerine yürüdü. İETT otobüsleri metro ve metrobüslerin arıza yapması ve yolda kaşması sebebiyle İstanbullu adeta perişan oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sözcüsü Murat Ongu ise sosyal medyadan mağduriyetlerini dile getiren vatandaşları trollükle suçladı.

"BÖYLE ZAMANLAR "TROL" ORDULARININ EKMEK TEKNESİDİR"
Ongun, "İstanbul'da olağanüstü bir kar yağışı ve olağanüstü bir mücadele var. Böyle zamanlar "trol" ordularının ekmek teknesidir.Tüm kamu kurumları ve belediyelerimiz var gücüyle mega kentte çalışıyor. Sıcak evinde oturup trollük yapanın değil, sahada mücadele edenin yanında olma zamanı." şeklinde skandal bir paylaşım yaptı.

"TROL UYDURMASIDIR"
Tuzlama çalışmalarının yetersiz kalması sebebiyle gelen eleştirileri de kabul etmeyen Ongun, "Kar yağışının ilk gününden bu yana Karayolları Ekipleri ve ilçe belediyeleri ile paylaşılanlar da dahil olmak üzere toplam 41670 ton tuz ve 21 ton özel solüsyon kullanılmıştır. İBB depolarında 150 bin ton daha tuz mevcuttur. Tuzun olmadığı iddiası tamamen bir trol uydurmasıdır." dedi.

ONGUN İTİRAF ETTİ
Murat Ongun paylaşımında bir itirafta da bulunmuş oldu. İBB AK Parti'deyken dökülen tuzun 3'te birini, kullanılan solüsyonun ise 25'te birini kullandıklarını söyledi.

İBB'den 2017'de yapılan açıklamada, karla mücadelede 136 bin ton tuz ve 539 ton solüsyon kullanıldığı belirtildi.

MURAT ONGUN'A TEPKİ YAĞDI
Vatandaşı trollükle suçlayan Murat Ongun'a sosyal medyadan tepki yağdı. Trafikten görüntüler paylaşan kullanıcılar Murat Ongun'u Twitter gündeminde soktu.

Yazar Nihat Nasır "Yahu bu troller ne beter insanlarmış... İşi gücü bırakıp İstanbul'un yollarını kapatmaya koşmuşlar. İnsanda biraz utanma olur değil mi Murat Ongun" ifadeleriyle tepkisini gösterdi.

İşte o tepkilerden bazıları:

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN