TÜGVA'ya kumpasın kritik ismi Ramazan Aydoğdu tutuklandı!

Türkiye Gençlik Vakfı’na karşı kumpasta flaş bir gelişme yaşandı. İstihbarat ve emniyet birimlerinin yaptığı araştırma sonucunda Türkiye Gençlik Vakfı'nda yöneticilik yapan Ramazan Aydoğdu, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde ‘Kişisel verileri ele geçirme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 24 Kasım 2021, 17:20 Güncelleme 24 Kasım 2021, 19:43
TÜGVA’ya kumpasın kritik ismi Ramazan Aydoğdu tutuklandı!

İÇİNDEKİLER

Türkiye Gençlik Vakfı ile alakalı PKK terör örgütü ile ilişkileri ortaya çıkan Metin Cihan kod adlı Cihan Yücel adlı kaçak Türkiye Gençlik Vakfı tarafından sahte veya montaj olduğu açıklanan sözde belgeleri yayınlamıştı.

Sözde belgelerin yayınlanmasından sonra özellikle basın ve sosyal medya üzerinden CHP, İyi Parti ve HDP, önce Türkiye Gençlik Vakfı'na, yöneticilerine, gönüllülerine karşı bir linç kampanyası başlattı, kısa bir süre sonra bu linç kampanyası Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın ailesini hedef almaya başladı.

Yaşanan süreçte yeni bir gelişme yaşandı. İstihbarat ve emniyet birimlerinin yaptığı araştırma sonucunda Türkiye Gençlik Vakfı'nda yöneticilik yapan Ramazan Aydoğdu adlı şahıs gözaltına alındı.

Sabah'ın haberine görei yapılan işlemler ardından İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'na sevk edilen Aydoğdu, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde 'Kişisel verileri ele geçirme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KİM BU RAMAZAN AYDOĞDU?

Edinilen bilgilere göre, Ramazan Aydoğdu adlı şahısın Türkiye Gençlik Vakfı'na örgütlü bir plan dahilinde sızdırıldığı vakıf çalışmalarına aktif şekilde katıldığı güvenilir görünmek için büyük çaba sarfettiği ve sonuçta vakıfta yönetici pozisyonuna kadar yükseldiği öğrenildi.

FETÖ'CÜLERLE YAKIN İLİŞKİSİNİN OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Ramazan Aydoğdu'nun Türkiye Gençlik Vakfı içinde bulunduğu sürece ByLokcu bazı FETÖ'cülerle ile yakın ilişkisinin olduğu öğrenildi. Ramazan Aydoğdu hakkında vakıfta görev aldığı sürece vakıfa ait üyelik sisteminden elde ettiği üye bilgileriyle sahte belgeler oluşturduğu ve yedeklediği, vakıfa ait Vakıflar Genel Müdürlüğü gibi yerlerle yapılan resmi yazışmaları kullanma yetkisi olmayan başkalarına ait bilgisayarlardan çaldığı ve yedeklediği, kendi bulunduğu dönemde elde ettiği bilgilerle içeriği manipüle edilmiş exel tabloları oluşturduğu ve bunu yedeklediği iddia edilen bilgilerden bazıları.

TUTUKLANDI!
Gelen son dakika haberine göre, Türkiye Gençlik Vakfı'na Sahte Belge Kumpası soruşturmasında savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedilen Ramazan Aydoğdu mahkemece tutuklandı.

Türkiye Gençlik Vakfı'na karşı örgütlü bir şekilde organize edilen sahte belgeler kumpasıyla ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekipleri'nce 20 gün boyunca titizlikle sürdürülen soruşturma kapsamında geçen pazar günü gözaltına alınan şüpheli Ramazan Aydoğdu hakkında savcılık tutuklama talebi istemişti, İstanbul 4. Sulh Ceza Mahkemesi Ramazan Aydoğdu hakkında tutuklama talebini kabul etti, şüpheli Ramazan Aydoğdu tutuklu olarak yargılanacak.

Birden fazla terör örgütünün üyeleriyle ve bazı siyasi parti yöneticisiyle iletişimi tespit edilen Ramazan Aydoğdu'nun bilişim suçları kapsamında tutuklandığı öğrenildi, ayrıca savcılığın tespit edilen bilişim suçları haricinde örgüt şüphesi konusunda da soruşturmasını derinleştirdiği bilgisi edinildi.

NE OLMUŞTU?
Terör örgütü PKK ile ilişkisi olan kaçak Metin Cihan (Cihan Ünal) Türkiye Gençlik Vakfı ile ilgili sahte yada manipüle edilmiş belgeler yayınlamış, terör örgütü FETÖ'nün basın yapılanması sorumlularından olan firari Cevheri Güven kendisine gönderildiğini söylediği "TÜGVA yazılımı" iddiasıyla Türkiye Gençlik Vakfı'na paralel yapı iftirası atmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN