İYİ Partili Lütfü Türkkan, şehit kardeşine hakaret yağdırdı! Partisi sessiz kaldı şehit yakınları isyan bayrağı açtı

İYİ Parti, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın ahlaksız sözlerine aldırmadı. 'Grup Başkanvekilliği' görevinden alarak skandalı geçiştirmeye çalıştı. Fakat millet sessiz kalmadı. Yüzbinlerce kişi Türk bayrakları ile sokağa çıktı. Küfürbaz vekilden hesap sorulması çağrısını yaptı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Kasım 2021 Güncelleme 08 Kasım 2021, 07:00
İYİ Partili Lütfü Türkkan, şehit kardeşine hakaret yağdırdı! Partisi sessiz kaldı şehit yakınları isyan bayrağı açtı

İÇİNDEKİLER

Başkan Erdoğan, Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de şehit ağabeyine küfretmesine çok sert tepki gösterdi. Erdoğan, "İYİ Parti'den malum bir kişinin, bir şehit ailesine bu şekilde küfretmesi yenilir, yutulur bir şey değildir. Bütün milletimizin bu ahlaksız, müptezel adama gereken dersi vermesi lazım. Peki, nasıl vereceğiz? 2023 seçimlerinde sandıkta gereken dersi, bunları sandığa gömerek vermemiz lazım" dedi. Meral Akşener'e de çağrı yapan Erdoğan, "Hanımefendinin yapması gereken, milletvekilliğine son vermektir. Yapamıyorsa bu demektir ki ona iştirak ediyor" diye konuştu.

SANCAK MESAJI!
Başkan Erdoğan, Van Başkale'deki 6. Hudut Tugay Komutanlığı'nda yapılan sancak törenine mesaj gönderdi.

"Sancak bizim kutsallarımız arasında en önemli yeri tutan bir değerimizdir. Sancağınıza sahip çıkacağınızı biliyorum" dedi.

EN İYİ İSTİFA İHRAÇ
Bingöl'de
İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in programı sırasında Tahir Gürmen, partiyi eleştirdi.

Hemen devreye İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan girdi. 1997'de hayvanları otlatırken PKK'nın şehit ettiği İsa Gürmen'in (14) ağabeyi olan Tahir Gürmen'e küfür etti. Bunun üzerine Türkiye'nin her yerinden tepkiler yükseldi.

İYİ Parti, Türkkan'ın Grup Başkanvekilliği görevine son verdi. Ama tepkiler durmak bilmedi. Dün 9 ilde binlerce vatandaş, şehit yakınları, sivil toplum örgütleri yürüyüş düzenledi. Hakkari'den İzmir'e, Bolu'dan Bitlis'e, İstanbul'dan Ağrı, Iğdır Ardahan'a kadar her yerde vatandaşlar Türkkan'ı protesto etti. Özellikle Bingöllü aileler, ellerinde Türk bayrakları ve "Şehidime dokunma", "Onlar bize emanet" yazılı dövizler ile miting gerçekleştirdi. Hepsi de isteklerini dile getirdi: Hem milletvekilliği görevinden istifa etsin. Hem de partiden ihraç edilsin!