CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yalan söylemiş! İstanbul Valisi Ali Yerlikaya İstanbul'daki yabancı sayısını açıkladı

Yaklaşık 2 buçuk yıldır İBB'yi yönetemeyen Ekrem İmamoğlu İstanbul'daki yabancı sayısıyla ilgili bir iddia ortaya attı. İstanbul Göç İdaresi Müdürlüğü'nün 1 Kasım 2021 verilerini açıklayan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İmamoğlu'nun yalanını ortaya çıkardı. Göçmenlerle ilgili kurgu açıklamalarla CHP siyasetini sürdüren böylece kendisine olan tepkileri unutturmaya çalışan İmamoğlu, vasatın altında bir yönetim profili çiziyor. İstanbul'u bu süre zarfında derin bir çözümsüzlüğe iten İmamoğlu'na ulaşım, İSPARK, ve durdurulan projeler sonrası vatandaşın tepkisi her geçen gün daha da artıyor. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 01 Kasım 2021, 18:17 Güncelleme 01 Kasım 2021, 18:51
CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yalan söylemiş! İstanbul Valisi Ali Yerlikaya İstanbul’daki yabancı sayısını açıkladı

İÇİNDEKİLER

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'da ikamet eden yabancı sayısıyla ilgili ortaya attığı sayı mesnetsiz çıktı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: İMAMOĞLU'NUN AÇIKLADIĞI VERİLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bugün bazı basın yayın organlarında yer alan İstanbul ilinde "ama sığınmacı, ama mülteci, ama oturma izni almış" 2,5 milyona yakın yabancının yaşadığı yönündeki açıklaması İstanbul ilindeki gerçek durumu yansıtmamaktadır.

İstanbul İli genelinde ikamet izinli 644.726, geçici koruma statüsündeki Suriyeli 535.025 ve mülteci/ şartlı mülteci statülerinde 2.406 olmak üzere tüm hukuki statülerde toplam 1.182.157 yabancı bulunmaktadır.

Ülkemiz genelinde ise ikamet izni, geçici koruma ve mülteci/ şartlı mülteci statülerinde toplam 5.276.471 yabancı bulunmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

VALİ GERÇEKTE OLAN YABANCI SAYISINI AÇIKLADI

Vali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Göç İdaresi Müdürlüğü verilerine göre 1 Kasım 2021 itibarıyla 535.025 geçici koruma kapsamında Suriyeli, 644.726 ikamet izinli farklı uyruklarda olmak üzere toplam 1.179.751 yabancı bulunmaktadır. 2021 yılında düzensiz göçle mücadele kapsamında 52.083 yabancıya işlem yapılmış, 19.294 yabancı ülkesine geri gönderilmiş, 26.319 yabancı ise geri gönderme merkezlerine sevk edilmiştir. İstanbul ile ilgili istatistiki bilgi verirken resmi rakamlara göre açıklama yapılmalıdır." ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU'NUN YALAN ÇIKAN İDDİASI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Almanya'ya İşgücü Göçünün 60.Yılı etkinliklerinde konuşan CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Belki de en dramatik göçün tam göbeğinde bir kentte bulunmaktasınız. Şu anda 2,5 milyona yakın, İstanbul'a yerleşmiş ama sığınmacı ama mülteci ama oturma izni almış insanla karşı karşıya. Ve o 2,5 milyon nüfus, sadece ve sadece 6-7 yılda olgunlaşmış bir nüfus. Yani 1961'den 2021'e konuşmuyoruz. 2021 yılındayız; 2013'lerde, 2014'lerde başlayan bir sürecin, bir anda 2,5 milyona ulaştığını düşündüğümüzde, aslında ne kadar dramatik ve süreci zorluklarla yönettiğimizin bir karşılığıdır diye düşünebiliriz." iddiasında bulunmuştu.

CHP'li belediye başkanının skandalları gündemi meşgul ediyor. İşte öne çıkanlar...

YALAKAYA İHALE KIYAĞI

İSTANBUL'A HİZMET DEĞİL HEZİMET YAŞATTI

DUMANI TÜTEN OTOBÜS

DENİZ TAKSİ SORUNSALI

İSTANBUL'UN ALTINI OYDU

DAĞA KAÇIRILANLARIN DEĞİL DAĞA KAÇIRANLARLA BERABER

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN