CHP içindeki derin kanat düğmeye bastı! Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın önünü açmak için Kılıçdaroğlu'na operasyon

2023'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi henüz adayını belirleyemeyen muhalefette kartlar yeniden dağıtılıyor. Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş arasında başlayan adaylık çekişmesi sonrası CHP içindeki derin kanat düğmeye bastı. Deniz Baykal'ı FETÖ ile beraber götüren CHP'deki derin yapılanma, şimdi de Kemal Kılıçdaroğlu'nu bitirmek için hazırlığa başladı. CHP yandaşı Mine Kırıkkanat, katıldığı bir canlı yayında Kılıçdaroğlu ve ekibi ile ilgili çok sansasyonel bir dosya olduğunu açıkladı. Öte yandan açıklamalarına bugün de sosyal medyadan devam eden Kırıkkanat, "CHP’nin kırmızı çizgisini açıklıyorum: Partiye yeni üye alınmaz, olunmaz! Baskı yapılırsa başvuru doldurulur, ama işleme konulmaz. Bir düşünün, neden acaba, acaba?" dedi.

Giriş Tarihi 23 Eylül 2021, 10:50 Güncelleme 26 Aralık 2021, 09:48
CHP içindeki derin kanat düğmeye bastı! Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın önünü açmak için Kılıçdaroğlu’na operasyon

İÇİNDEKİLER

Her fırsatta erken seçim çağrısında bulunmasına rağmen henüz bir aday çıkaramayan CHP'de taşlar yerinden oynuyor.

Aday olmak için can atan Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimlerini koyan CHP içerisindeki yapılanma, Kemal Kılıçdaroğlu'nu bitirmek için düğmeye bastı.

KASETLE GELEN KASETLE Mİ GİDECEK?
Deniz Baykal'ı FETÖ ile beraber götüren CHP içerisindeki derin kanat, şimdi de Kemal Kılıçdaroğlu üzerinden yeni bir oyun sahnelemeye hazırlanıyor. Katıldığı bir canlı yayında durumun sinyalini veren CHP yandaşı Mine Kırıkkanat, Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi hakkında çok sansasyonel bir dosyanın hazırlandığını açıkladı. "Dosya yandaş medyanın elinde" diyerek adres şaşırtan Kırıkkanat, CHP içerisindeki operasyon hazırlığının adeta sinyalini verdi.

"KILIÇDAROĞLU VE EKİBİ HAKKINDA ÇOK CAN ALICI BİR DOSYA VAR"
Kırıkkanat, "Bakın ne olduğunu söyleyemeyeceğim size benim başım derde girer. Başım yansın istemem. Kılıçdaroğlu ve ekibi hakkında çok can alıcı bir dosya var. Dosya yandaş basının elinde bende de var ama normal olarak yandaş basın çıkaracak. Bende de var ama açıklamam, yandaş basın bunu kullanmıyor. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan daha iyi bir anamuhalefet partisi bulamaz, CHP'den daha iyi bir suya götürüp susuz getireceği bir ekip bulumaz." ifadelerini kullandı.

"ABUK SUBUK TİPLERİ DOLDURDU"
Kırıkkanat, Kılıçdaroğlu yüzünden artık CHP'ye oy vermediğini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun kendisi gibi 'gerçek Atatürkçüleri' küstürdüğünü belirten Kırıkkanat, "CHP'nin fabrika ayarlarına dönmesi gerekiyor. Abuk sabuk insanları doldurdular. CHP'yi eleştiriyoruz diye bizi dışladılar" dedi.

"GENİŞ MEZHEBİNE HDP'Yİ DE İSTİYOR"
Kılıçdaroğlu'nun, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün medya yapılanmasına ilişkin davada hapis yatan Ahmet Altan'ı ve Nazlı Ilıcak'ı alkışlatmasına ve savunmasına değinen Kırıkkanat, "Ahmet Altan'a ve Nazlı Ilıcak'a 'geçmiş olsun' dedi. Yani bu kadar da geniş mezhebi. Bu geniş mezhebe HDP'yi de dahil etmek istiyorlar şimdi" ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'A YOL AÇMA HAZIRLIĞI
CHP içerisindeki operasyon hazırlığının geçtiğimiz günlerde Kılıçdaroğlu'nun adaylıkla ilgili yaptığı açıklamalar sonrası gelmesi dikkat çekti. Kılıçdaroğlu katıldığı bir programda Cumhurbaşkanlığı adaylığına hevesli olduğunu gizlememesinin yanı sıra Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş için "Belediye başkanlığı görevlerine devam etsinler" yorumunda bulunmuştu.

TWİTTER'DAN DA TEPKİ GÖSTERDİ
Twitter hesabından da benzer bir paylaşımda bulunan Kırıkkanat, "CHP'nin kırmızı çizgisini açıklıyorum: Partiye yeni üye alınmaz, olunmaz! Baskı yapılırsa başvuru doldurulur, ama işleme konulmaz. Bir düşünün, neden acaba, acaba?" dedi.