Adaylık krizi tırmanıyor! Kılıçdaroğlu, Yavaş ve İmamoğlu'nun önünü kesti: Belediye başkanları bir dönem daha devam etmeli

Millet İttifakı'nda 2023 seçimleri için yaşanan Cumhurbaşkanlığı adaylık krizi yeni bir boyut kazandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ittifak isterse aday olabileceğini yineledi. Kılıçdaroğlu, İsimleri adaylık için geçen Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın önünü kesti. Kılıçdaroğlu, "Büyükşehir belediye başkanları bir dönem daha devam etmeli." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 07 Ağustos 2021, 01:42 Güncelleme 07 Ağustos 2021, 02:18
Adaylık krizi tırmanıyor! Kılıçdaroğlu, Yavaş ve İmamoğlu’nun önünü kesti: Belediye başkanları bir dönem daha devam etmeli

İÇİNDEKİLER

Cumhur İttifakı, 2023 seçimleri için adayının net bir şekilde mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu açıkça ifade ederken, CHP-İP ve dışarıdan HDP'nin desteklediği Millet İttifakı'nda adaylık masası karışık durumda.

KRİZ YENİ BİR BOYUTA TAŞINDI
Millet İttifakı'nda 2023 seçimleri için yaşanan Cumhurbaşkanlığı adaylık krizi yeni bir boyut kazandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ittifak isterse aday olabileceğini yineledi. Kılıçdaroğlu, İsimleri adaylık için geçen Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın önünü kesti.

Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı programda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun 'aday olabilirim' çıkışı hatırlatılarak sorulan, "İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın, ortak adaylık için isimlerinin çok fazla gündeme gelmesinin ardından, 'Bu partiden birisi aday olacaksa ben olurum mu?' dediniz" sorusuna Kılıçdaroğlu "Soru gelince 'ittifak evet derse olur musunuz' sorusu gelince 'Evet olurum' dedim tabii." ifadeleriyle yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu'na daha önce büyükşehir belediye başkanlarının birer dönem daha başkanlık yapmaları gerektiği yönündeki açıklamalarının arkasında olup olmadığı soruldu.

"BELEDİYE BAŞKANLARI BİR DÖNEM DAHA DEVAM ETMELİ"
Kılıçdaroğlu, "Büyükşehir belediye başkanları bir dönem daha devam etmeli. Başarılarının sürekli olmasını isteriz. Elbette daha iyi yerlere gelebilirler, daha güzel yerlere gelebilirler. Burada hiçbir tereddütümüz yok bizim." ifadeleriyle yanıt verdi.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'IN ÖNÜNÜ KESTİ
Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışı isimleri cumhurbaşkanlığı adaylığı için geçen 'İmamoğlu ve Yavaş'ın önünü kesti.' olarak yorumlandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ise, ortak adaylık konusunda Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışına ne cevap vereceği merak konusu oldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN