Başkan Recep Tayyip Erdoğan Bosna Hersek'te sevgi selinin ortasında kaldı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere geldiği Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da sevgi seli ile karşılaştı. Bir bakkal dükkanına, "Hoşgeldin Reis" pankartı astı. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 27 Ağustos 2021, 15:12 Güncelleme 27 Ağustos 2021, 15:49
Başkan Recep Tayyip Erdoğan Bosna Hersek’te sevgi selinin ortasında kaldı

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip, ziyaret düzenlediği Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da temaslarını sürdürüyor.

Erdoğan, Saraybosna temasları kapsamında ilk olarak Aliya İzzetbegoviç'in kabrini ziyaret etti. Başkan Erdoğan, kabir ziyaretinin ardından Cuma namazını kılacağı Başçarşı Camii'nin bulunduğu Başçarşı'ya geldi.

Başçarşı'da büyük bir sevgi seli ile karşılaşan Erdoğan, kalabalıkta bulunan çocukları sevdi. Erdoğan daha sonra Cuma namazını kılacağı Başçarşı Camii'ye geldi.

Bir bakkal dükkanına astığı "Hoşgeldin Reis" pankartı dikkat çekti.

"ERDOĞAN VE TÜRKİYE, BİZE HER ALANDA ÇOK YARDIMCI OLDU"

Saraybosnalı Zinka Sehovic, misafir karşılamayı sevdiğini ifade ederek, "Mutluyum. Erdoğan ve Türkiye, bize her alanda çok yardımcı oldu." dedi.

Zijad Grcic de Erdoğan'ın Saraybosna'ya gelişinin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, "Daha sık gelmesini ve yalnızca Saraybosna değil, Bosna Hersek'in tüm bölgelerini ziyaret etmesini isterdim." diye konuştu.

"SARAYBOSNA HALKI BUNU UNUTMAYACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bosna Hersek'in dostu olduğunu vurgulayan Grcic, Başçarşı Camisi'nin restore edilmesine sevindiğini, Saraybosna halkının bunu unutmayacağını ifade etti.

Rabija Osmanagic ise, "Bugünün en mutlu günlerden biri olduğunu düşünüyorum, zira hem şahsım hem de Bosna Hersek halkının büyük bir dost olarak tanıdığı Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan bizi ziyaret ediyor." ifadelerini kullandı.

Resmi temaslarda bulunmak üzere başkent Saraybosna'ya gelen Başkan Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın eşlik ediyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN