Son dakika! ÖSYM Başkanı Halis Aygün'den YKS tercih sonuçları açıklaması

Gelen son dakika haberine göre YKS tercih sonuçları, milyonlarca aday tarafından beklenirken ÖSYM Başkanı Halis Aygün'den'den bir açıklama geldi. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 27 Ağustos 2021, 14:07 Güncelleme 27 Ağustos 2021, 15:07
Son dakika! ÖSYM Başkanı Halis Aygün’den YKS tercih sonuçları açıklaması

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi.... Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın sonuçlanmasının ardından taban puanlarını baz alarak adaylar tercihlerini tamamladı. YKS üniversite yerleştirme tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyordu. ÖSYM Başkanı Halis Aygün'den açıklama geldi

ÖSYM BAŞKANI AYGÜN'DEN YKS TERCİH SONUÇLARI PAYLAŞIMI

ÖSYM Başkanı Halis Aygün'den gelen açıklama şöyle:

"Sevgili gençler, biliyorum YKS sonuçlarını heyecanla bekliyorsunuz, sizi anlıyorum ve heyecanınızı paylaşıyorum. 2021-YKS yerleştirme işlemleri ve kontroller devam ediyor. Önümüzdeki hafta içerisinde sonuçları açıklayacağız. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum."

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ BELLİ OLDU

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 6-10 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 4-8 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takviminin 13 Eylül itibarıyla başlayacağını duyurdu. 13 Eylül'de ülke genelinde tüm üniversiteler yüz yüze eğitim ile döneme başlayacak.

ÜNİVERSİTE KAZANAN ADAYLARDAN HANGİ BELGELER İSTENECEK?

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangiokul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)



c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri YKS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecektir.



Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.

Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim KuruluBaşkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN