SON DAKİKA: Meral Akşener'e Rize'de şok! HDP ve Netanyahu tepkilerini kaldıramadı: Hakaret etti ilçeyi terk etti

Son dakika haberleri... İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Rize İkizdere ziyaretinde bir kadınının kendisine HDP ile ittifak yaptıkları için tepki göstermesine "Hadi oradan" diyerek karşılık verdi. Akşener'in ziyaretinin ilerleyen dakikalarında da bir grup ile İYİ Partililer arasında arbede çıktı. Akşener tepkiler üzerine ilçeden ayrıldı. Öte yandan Akşener'in önceki gün Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a söylediği sözler nedeniyle yol kenarındaki tabelalara "İsrail uşağı Meral" yazıldığı görüldü. Öte yandan İYİ Partili grubun saldırdığı esnaf yaptığı açıklamada, "Benim üzerime yürümeye başladılar. O arada slogan atmaya başladılar. Bende bu memleketin evladı olduğum için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı savunmak zorundayım. Sonrasında ben de Recep Tayyip Erdoğan diye bağırınca yakın korumaları üzerime saldırdı." dedi.

Giriş Tarihi 20 Mayıs 2021, 13:33 Güncelleme 20 Mayıs 2021, 17:41
SON DAKİKA: Meral Akşener’e Rize’de şok! HDP ve Netanyahu tepkilerini kaldıramadı: Hakaret etti ilçeyi terk etti

İÇİNDEKİLER

Önceki gün Başkan Recep Tayyip Erdoğanİsrail'in katil Başbakanı Netanyahu'yla kıyaslayan ve hakaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in adeta dengesi bozuldu. Akşener, Rize İkizdere ziyaretinde kendisine HDP ile ittifak yaptıkları için tepki gösteren bir kadına hakaret etti. İYİ Parti Genel Başkanı ziyaretin devamında çıkan arbede sonrası ilçeden ayrıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, saat 11.00 sıralarında uçakla Trabzon Havalimanı'na geldi. Burada halk oyunları ekibinin horon gösterileri ile karşılanan Akşener, ardından kara yolu ile Rize'ye hareket etti. İl sınırında partililer tarafından karşılanan Akşener, İkizdere ilçesine geçti. Esnaf ziyaretinde bulunan Akşener'e bir grup, tepki gösterdi. Bu sırada grupla, İYİ Partililer arasında gerginlik çıktı. Polisin araya girmesiyle gerginlik sonlanırken, Akşener, tepkiler üzerine esnaf ziyaretini iptal ederek ilçeden ayrıldı. Akşener, taş ocağına karşı çıkan Cevizlik ve Gürdere köyü halkı ile görüşmek üzere alana gitti.

HDP İTTİFAK SORUSUNA HAKARET
Akşener'in ziyareti sırasında kendisine "hoşgeldiniz" diyen bir vatandaşla yaşadığı diyalog kamuoyundan çok sert tepki aldı. Bir hanımefendi Millet İttifakı'nın ortağı HDP ile neden işbirliği yapıyorsunuz diye sorunca Akşener, soruyu soran vatandaşa "Bu nasıl bir iftiradır. Sizi Allah'a havale ediyorum. Meral Akşener'e diyorsunuz be ayıp ayıp. Hadi orada hadi." diye karşılık verdi.



İPLİLER ESNAFA SALDIRDI
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Rize'nin İkizdere ilçesini ziyareti sırasında heyet ile bir grup arasında yumruklu kavga yaşandı. İlçede esnaf ziyareti gerçekleştirdiği sırada bazı vatandaşlarla İYİ Partili heyet arasında sözlü tartışma başladı. Tartışma alevlenerek yumruklu kavgaya dönüştü. Araya giren kolluk kuvvetleri müdahale ederek kavgayı ayırdı. Meral Akşener bunun üzerine programını yarıda bırakarak İkizdere'den ayrıldı.

iYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Rize'nin İkizdere ilçesine ziyaretinde yaşanan gerginlikte saldırıya uğrayan esnaf Hüseyin Yılmaz, yaşanan gerginlik anını anlattı. İkizdere'de esnaflık yapan ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ilçeye ziyaretinde Başkan Erdoğan hakkında sarf ettiği "Netanyahu bir anlamda Sayın Erdoğan'ın İsrail versiyonu" sözlerine tepki gösterince partililerin saldırısına uğrayan Hüseyin Yılmaz, yaşadığı o anları anlattı.

Hüseyin Yılmaz, "Ben İkizdere'de bir esnafım. Meral hanım İkizdere'ye geldiğinde biz de gönlümüzden geçenleri söylemek istedik. Cumhurbaşkanımızı Netanyahu ile bir tutması bizi üzmüştür, çocuk katili demesi aşırı ve kabul edilemez bir şey. Bizde kendimizce Meral hanıma istek ve arzularımızı söylemek için yanına gitmek için uğraştık ve yakın korumaları bizi yaklaştırmadı.

O arada yakın korumaları haricinde bizim arkadaşlarımız da dahilinde bir arbede oldu. Ayrıca benim üzerime yürümeye başladılar. O arada slogan atmaya başladılar. Bende bu memleketin evladı olduğum için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı savunmak zorundayım. Sonrasında ben de Recep Tayyip Erdoğan diye bağırınca yakın korumaları üzerime saldırdı. Aralarında bir kişi vardı. Ben seçemedim kim olduğunu. O birebir bana odaklandığı için direkt bana saldırdı.

Biz de kendimizi geri çektik ve savunduk. Biz bu vatanın, bu milletin evlatlarıyız. Bizim içimizde art niyet yoktur. Meral Akşener İkizdere'ye misafirimiz olarak gelmiştir. Bizim de misafirperverliğimizi yapmamız gerekmektedir. Yalnız ağıza alınmayacak kelimeler kullanıldı. Küfürler ettiler. Biz bunları hazmedemeyiz. Biz Karadenizliyiz, Biz Rizeliyiz. Herkes kendine yakışanı yaptı. Meral hanımı da gördük" şeklinde konuştu.

NETANYAHU TEPKİSİ
Öte yandan Akşener'in önceki gün Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a söylediği sözler nedeniyle yol kenarındaki tabelalara "İsrail uşağı Meral" yazıldığı görüldü.