CHP'li İBB Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un açıklamasından sonra çöpleri toplamaya mecbur kaldı!

CHP'li İBB'den zoraki hizmet... İstanbul'da CHP'li ilçe belediyelerinde yaşanan grevler sebebiyle sokaklarda çöp dağları oluştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), CHP’li Maltepe Belediyesinin günlerdir toplamadığı ve vatandaşların sağlığını tehdit eden çöp yığınlarını Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un "Belediyelerimiz acziyet içindeyse çöplerin toplanmasına Bakanlık olarak destek verebiliriz" açıklamasının ardından toplama kararı aldı

Giriş Tarihi 27 Şubat 2021, 23:44 Güncelleme 28 Şubat 2021, 00:05
CHP’li İBB Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un açıklamasından sonra çöpleri toplamaya mecbur kaldı!

İÇİNDEKİLER

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), CHP'li Maltepe Belediyesinin günlerdir toplamadığı ve vatandaşların sağlığını tehdit eden çöp yığınlarını gelen tepkilerin ardından toplama kararı aldı.

5 GÜNDÜR ÇÖPLER TOPLANMIYOR
İstanbul'da Genel-İş ile CHP'li Maltepe Belediyesi arasındaki toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçilerin başlattığı grev nedeniyle ilçede çöpler 5 gündür toplanmıyor.

27 YIL ÖNCESİNİ HATIRLATTI
İçerisinde tıbbi atıkların da olduğu ve vatandaşların sağlığını tehdit eden çöpler, İstanbul'da 27 yıl önce çöp dağlarının olduğu günleri anımsattı. 2021 yılında aynı görüntülerin tekrar ortaya çıkması dünyanın en önemli şehirlerinden biri olan İstanbul'un nasıl yönetildiğini ortaya koydu.

İstanbul'da çöplerin toplanamaması Cuma günü Kırşehir'de temaslarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a da soruldu.

Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994 yılında İstanbul'da belediye başkanı olduğu zamanları hatırlatarak, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandığında çöp, çamur ve çukurla mücadele etti. Gelinen noktada İstanbul'u yeşil alanlarıyla, yürüyüş yollarıyla, parklarıyla, bahçeleriyle yaşanabilir bir şehir haline getirdik. Ancak bugün yine aynı sorunların İstanbul'da yaşanmaya başladığını görüyoruz ve çok da üzülüyoruz" dedi.

"BELEDİYELERİMİZ BU KONUDA ACZİYET İÇİNDE İSE..."
Bakan Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak devreye gireceklerini belirterek şunları söyledi: "Belediyelerimiz bu konuda acziyet içinde ise ben arkadaşlarıma talimat verdim, biz çöp toplama işine de çöplerin toplanmasına da destek verebiliriz bakanlık olarak. Her türlü desteği verebileceğimizi buradan sizin aracılığınızla Kırşehir'den, Ahilik şehrinden, paylaşma, birlik ve beraberliğin şehrinden ifade etmek isterim."

İBB TOPLAMAK ZORUNDA KALDI
Günlerdir toplanmayan çöpler konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devreye girince İBB, Bakan Kurum'un açıklamasından bir gün sonra Maltepe'deki çöp dağlarını toplayacaklarını belirten yazılı bir açıklama yaptı.

İBB'nin sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Anayasa'nın ve ilgili kanunların çevre temizliği maddelerine atıf yapıldı. Ancak çöp yığınlarının neden 5 gün boyunca cadde ve sokaklarda kalmasına rağmen toplanmadığı konusuna açıklık getirilemedi.

Günlerce çöp yığınlarının içerisinde yaşayan vatandaşlar, İBB'nin bu gecikmiş açıklamasına, sosyal medyada tepkilere neden oldu.

"BİZ MÜDAHALE EDEMEYİZ"
Öte yandan Maltepe'de vatandaşlar konuyla ilgili CHP'li İBB'ye bağlı Beyaz Masa'yı arayarak çare bulunmasını istemişti. Ancak Beyaz Masa'yı arayan Maltepeliler beklediği cevabı alamamış yapılan açıklamada, çöplerin toplanması Maltepe Belediyesi'nin yükümlülüğünde olduğu, bu nedenle İBB'nin herhangi bir müdahalede bulunmasının yasak olduğu belirtilmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN