Tekzip sıralaması belli oldu! Yalan habercilikte şampiyonluğu Cumhuriyet göğüsledi

Milleti aldatan medya kuruluşları açıklandı. Cumhuriyet, Birgün, Evrensel ve Sözcü gibi gazetelerin yalan haber içeriklerine sahip olduğu tekzip listesindeki rakamlardan ortaya çıktı. Cumhuriyet 23 tekzip yayınlayarak şampiyon oldu. Sabah'tan Damla Kaya'nın haberinin detayları...

Giriş Tarihi 20 Haziran 2020, 14:41 Güncelleme 20 Haziran 2020, 14:50
Tekzip sıralaması belli oldu! Yalan habercilikte şampiyonluğu Cumhuriyet göğüsledi

İÇİNDEKİLER

DAMLA KAYA / SABAH

Türkiye'deki basın organlarının yalan haber içerikleriyle ilgili bilgiler ortaya çıktı. 2019 yılının Ocak ayından itibaren bilgilerin yer aldığı tekzip ve düzletme metni listesinin rakamlarına bakıldığında Cumhuriyet, Sözcü, Birgün ve Evrensel gibi gazetelerin yer aldığı görüldü.

YALAN HABERDE CUMHURİYET GAZETESİ BİR NUMARA

Listede Cumhuriyet Gazetesi'nin tekzip sayısına bakıldığında diğer gazetelere göre açık ara birinci oldu. Cumhuriyet, 23 tekzip yayınlarken, Birgün Gazetesi 13 tekziple ikinci sırada yerini aldı.

SÖZCÜ DE LİSTEDE

Anayurt Gazetesi ise tekzip yayınlamada yedi haberle üçüncü oldu. Sözcü, Evrensel ve Aydınlık Gazeteleri ise tekzip yayınlama listesinde beş yalan habere beş tekziple listede dördüncü oldu. Türkgün Gazetesi dört yalan habere tekzip yayınlayarak beşinci olurken, Yeniçağ Gazetesi üç tekzip yayınlamak suretiyle altıncı sırada yerini aldı.