Silivri Alipaşa TOKİ kura sonuçları 2+1 isim listesi (Engelli, emekli ve normal başvuru hak sahipleri kurada çıkan tüm isimler)

TOKİ İstanbul Silivri Alipaşa kura sonuçları 2019 sıralı listesi! İşte TOKİ Silivri Alipaşa isim isim kura listesi. TOKİ Silivri kura sonuçları tüm ucuz konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Silivri Alipaşa TOKİ kurası kazananlar listesi açıklandı mı? sorusunun yanıtı merak ediliyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından İstanbul Silivri Alipaşa Projesi kapsamında 685 adet konut inşa edilecek. TOKİ Silivri Alipaşa projesindeki dairelerin hak sahipleri bugün belli olacak. TOKİ Silivri kura sonuçları ve kazananlar listesine haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz. TOKİ dar ve orta düzey gelire sahip ailelerin konut ihtiyacını karşılamak için devlet tarafından kurulan bir kurumdur. 2002 yılına kadar sadece 43.145 bina inşa edildi.

Giriş Tarihi 28 Haziran 2019, 15:46 Güncelleme 28 Haziran 2019, 15:46
Silivri Alipaşa TOKİ kura sonuçları 2+1 isim listesi Engelli, emekli ve normal başvuru hak sahipleri kurada çıkan tüm isimler

İÇİNDEKİLER

TOKİ İstanbul evleri çekilişleri tüm hızıyla devam ediyor. TOKİ Silivri Alipaşa çekilişleri bugün saat 10.00'da başladı ve sona erdi. TOKİ Silivri kura sonuçları tüm ucuz konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar tarafınca merak ediliyor. Silivri Alipaşa TOKİ kurası kazananlar sıralaması açıklandı mı? Sorusunun cevabı merak ediliyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından İstanbul Silivri Alipaşa Projesi kapsamında hayata geçirilecek olan 685 konutun kurası bugün çekilecek. Bugünkü TOKİ Silivri Alipaşa kurasında kazananlar belli olacak. 21 ve 31 nitelikli daire seçeneklerinin yer aldığı projede kura coşku şimdiden başladı. TOKİ Silivri kura sonuçları açıklanmış olduğunda haberimizin içerisinde yer alacak. TOKİ Silivri kura sonuçları henüz açıklanmadı.

TOKİ SİLİVRİ KURA SONUÇLARI!

TOKİ Silivri kura sonuçları henüz açıklanmadı. TOKİ Silivri kura sonuçları açıklanır açıklanmaz haberimizin içerisine eklenecektir.

TOKİ SİLİVRİ KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TOKİ İstanbul Silivri Alipaşa Kura Çekilişi Tarihi Ne Zaman Yapılacak, Kura Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

TOKİ Silivri Alipaşa kura tarihi 28 Haziran 2019 olarak açıklandı.

TOKİ İstanbul Tuzla Kura Çekilişi Tarihi Ne Zaman Yapılacak, Kura Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Tuzla TOKİ projesi için 500 konutluk kontenjan ayırmıştı. 500 konut için hak sahipleri 1 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ Başakşehir Ayazma Çekilişi Tarihi Ne Zaman Yapılacak, Kura Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Başakşehir Ayazma TOKİ projesi için 311 konut için kura tarihi 2 Temmuz 2019 olarak açıklandı.

TOKİ Başakşehir Hoşdere Çekilişi Tarihi Ne Zaman Yapılacak, Kura Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Başakşehir Hoşdere TOKİ projesi için kura tarihi 2 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ KURASI KAZANANLAR LİSTESİ AÇIKLANDI MI?

TOKİ kurası kazananlar listesi yarın saat 10:00'da gerçekleştirilecek olan çekilişin ardından belli olacak.

TOKİ ALİPAŞA OTURMA KOŞULU VE DEVİR İŞLEMLERİ

2 oda 1 salon konut tipi projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir.

Ayrıca, sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranacak olup, alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilecektir.

3 oda 1 salon konut tipi projelerinde ise hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konut teslim tarihini takip eden 2 (iki) yıl sonrasına kadar devredemeyeceklerdir.

Gayrimenkul Satış İşlemleri Özel Hukuk Hükümlerine tabidir.

CAYMA HAKKI VAR MI?

Konut alıcısı, konut satış sözleşmesinin imzalandığı tarihten itibaren on dört gün içerinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir.

Yine, peşinat yatırarak satış sözleşmesi imzalayan hak sahipleri konutun fiili teslimden önce herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkına sahiptir.

SÖZLEŞME İMZALANMASI

Konut belirleme kurası ile konutu belli olan alıcılar İdarenin belirleyeceği ve ilan edeceği tarihlerde T.Halk Bankası A.Ş'nin ………………Şubesinde Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalayacaklardır.

Sözleşme imzalama aşamasında;

1. İl/ilçe Nüfus Müdürlüğünden adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan İstanbul il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge,

2. Hane halkı gelirinin en fazla net 4.800 TL olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri, (3+1 konut tipi hariç)
Gerekli görüldüğünde istenebilecek ek belgeler ile birlikte ilan edilen tarihlerde ibraz ederek başvuru şartlarına sahip olduklarını kanıtlayacaklardır.

TOKİ Kurada İsmi Çıkanlar Ne Yapacak?

Kurada adı çıkan ve adı çıkmayan herkese TOKİ SMS bilgilendirme mesajı göndererek kura sonucu hakkında bilgilendirmede bulunacak.

TOKİ kurasında adı çıkanlar öncelikle konut peşinatı için belirtilen tutarı bankaya yatırmakla mesul olacaklar. Ardından TOKİ daire çekilişi yapılacak ve hak sahiplerinin hangi daireleri satın alacakları yine kura yöntemi ile belirlenecek.

TOKİ Kurada Adı Çıkmayanlara Geri Ödeme Ne Zaman? (TOKİ Kayaşehir Para İadesi Ne Zaman?)

Kura çekilişi ile adı çıkmayan kişilere para iadesi yapılacak.

Kurada adı çıkmayan kişiler yatırmış oldukları 2+1 konut peşinatı için 500 lira, 3+1 konut peşinatı için bin lira olan paralarını 3 Temmuz Çarşamba günü itibari ile parayı yatırmış oldukları banka şubesi üzerinden iade alacaklar.

TOKİ Başvuru Parası İadesi 2019 Hangi Bankadan Alınacak?

Başvuru parası için yatırılan ücretler kişinin başvuruda bulunduğu banka şubeleri üzerinden dekontları ve kimlik belgeleri ile başvuruda bulunmaları halinde geri ödenecek.

ZİRAAT BANKASI TOKİ BAŞVURUSU

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ); ülke genelinde alt ve orta gelir grubuna yönelik konutları, gerekli hizmet birimlerini ve altyapılarını, modern kentleşmenin tüm unsurlarını kapsayan bir anlayışla tamamlayarak sunmayı amaçlamaktadır.

TOKİ ile yapılan protokol kapsamında Ziraat Bankası olarak müşterilerimize, TOKİ projelerinin başvuru aşamasından tapu teslimine kadar olan bu süreçte; başvuru toplama, konut satış, konut teslim, konut ve DASK sigortası, devir, taksit tahsilâtı, borç kapama ve tapu teslimi işlemlerinde aracılık hizmeti vermekteyiz.

TOKİ'nin Ziraat Bankası aracılığıyla açık satışı duyurulan projelerden konut / iş yeri satın almak isterseniz TOKİ'ninİnternet sitesinden şartları öğrenmek için tıklayınız.(Bu sayfa yeni pencerede açılacaktır) Ziraat Bankası aracılığıyla açık satışı duyurulan projelerden konut/işyeri satın almak isterseniz, belirtilen şartları taşımanız hâlinde, size en yakın şubemize T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanınızla müracaat etmeniz yeterlidir.

Satın almak istediğiniz konut / iş yerini TOKİ'nin web sitesinden veya proje mahallinden belirleyip en yakın şubemize gelin.

Şubelerimizde işlemleriniz vadesiz hesap üzerinden yapıldığından, hesabınız yoksa vadesiz hesabınız açılır; peşinat bedeli, vergi ve komisyon tutarı; vadesiz hesabınıza yatırılıp gayrimenkul satış işleminiz, çok kısa bir sürede gerçekleştirilir

Vekâletnamemde Neler Yer Almalı?

Vekâletname ile işlem yapmak isterseniz, noter kanalıyla düzenlenecek vekâletnamede aşağıdaki hususların bulunması gerekmektedir:

TOKİ Başkanlığınca satışa sunulan konutlardan satın almak üzere başvuruda bulunma,
Konut seçme,
Gayrimenkul satış sözleşmesi imzalama,
Satın almış olduğum konutun peşinatını ödeme ve borçlanma,
Taksitlerini yatırma,
Konutu teslim alma,
Damga Vergisi, KDV, banka komisyonu ve diğer masrafları yatırma,
Konut seçim, konut teslim tutanağı, konut tespit föyünü ve bu husustaki tüm evrakları imzalama, Konutu üçüncü kişilere devretmeye.

Konutu Nasıl Teslim Alacağım?

TOKİ'den satın almış olduğunuz gayrimenkulünüzün teslimatı için projenin temerküzü olan şubemizden; Konutun KDV'sini yatırmanız,
KDV faturası, KDV ödeme dekontu ve Gayrimenkul Satış Sözleşmenizin fotokopisi ile şantiyeye gitmeniz gerekmektedir.

Taksitlerimi Nasıl Ödeyeceğim?

Vadesiz hesabınızda bakiyeniz yeterli olduğu sürece taksitleriniz otomatik olarak tahsil edilmektedir. Taksit tutarınızı T.C. kimlik veya hesap numaranızla tüm şubelerimizden öğrenebilir ve yatırabilirsiniz.

TOKİ EVLERİ BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

- TC vatandaşı olmak.

- Ev almak istediğiniz bölgede 1 yıldan fazla bir süre oturmuş olmak

- Daha önce TOKİ'den ev almamış olmak

- Üzerinize ait bir mal varlığının bulunmaması

- Aylık net gelirinizin 2600 lirayı geçmemesi

TOKİ İstanbul 2019 Konut Projesi (475 Adet Konut)

İstanbul İli, Esenler İlçesi Güney Proje Alanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etap, 3. Bölge 475 Adet Konut ve 26 Adet Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 11 Haziran 2019 tarihinde yapılacak

TOKİ nedir?

TOKİ dar ve orta düzey gelire sahip ailelerin konut ihtiyacını karşılamak için devlet tarafından kurulan bir kurumdur. 2002 yılına kadar sadece 43.145 bina inşa edildi. Daha sonra planlı kentleşme ve konut seferberliğinin başlatılmasıyla kurum büyük bir atılım gerçekleştirdi. Bununla beraber TOKİ doğrudan başbakanlığa bağlandı. Ayrıca konut üretiminin yanında yurt, otel, kütüphane, cami, stadyum, üniversite gibi birçok alanda da hizmet vermektedir. 12 Şubat 2012 yılına kadar 81 ilde 524.698 konut yapılarak sahiplerine teslim edildi. 2023 yılında bu sayının 1 milyon konuta ulaşması hedefleniyor.