İşte Ekrem İmamoğlu ile İsmail Küçükkaya'nın gizli buluşma skandalına dair flaş detaylar

23 Haziran seçimlerine günler kala Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım ile CHP adayı Ekrem İmamoğlu, İsmail Küçükkaya moderatörlüğündeki ortak yayında soruları yanıtladı. Yıldırım-İmamoğlu ortak yayınına, Taksim'deki "gizli görüşme" damgasını vurdu. CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun moderatör İsmail Küçükkaya ile gizlice buluşması "İmamoğlu'na sorular mı verildi" tartışmalarını beraberinde getirdi. Gizli buluşmanın görüntülerinin de ortaya çıkmasının ardından skandalın detayları çorap söküğü gibi ardı ardına ortaya çıktı. İşte Yıldırım - İmamoğlu görüşmesi ve gizli buluşmaya dair ilk kez duyacağınız o detaylar...

Giriş Tarihi 19 Haziran 2019, 16:09 Güncelleme 19 Haziran 2019, 16:57
İşte Ekrem İmamoğlu ile İsmail Küçükkaya’nın gizli buluşma skandalına dair flaş detaylar

İÇİNDEKİLER

İşte Küçükkaya - İmamoğlu görüşmesinin tüm detayları:

8 Haziran:

Mahir Ünal ile Engin Altay ortak canlı yayın ile alakalı toplantı yapıyorlar.

9 Haziran:

Mahir Ünal ile Engin Altay 9 Haziran'da sabah ve akşam olmak üzere 2 toplantı yapıyorlar.

İlk toplantı da canlı yayının sınırları hakkında konuşuyorlar. Akşamki toplantıda canlı yayının sınırları hakkındaki maddelerde mutabık kalıyorlar. Ayrıca kendi aralarında CHP'nin teklifi ile ismi ilk gündem edilen İsmail Küçükkaya'nın moderatörlüğünü konuşup adayları arayıp İsmail Küçükkaya isminde mutabık kalıyorlar sonra da İsmail Küçükkaya'yı arıyorlar ve İsmail Küçükkaya'ya kendileri ismini açıklayıncaya kadar moderatörlük konusunda kimseye bilgi vermemesini söylüyorlar.

10 Haziran:

13.30'da Lütfü Kırdar'da Mahir Ünal ile Engin Altay ortak açıklama yapıyor. Bir gün öncesinde mutabık kalınan sınırların metni paylaşılıyor ve İsmail Küçükkaya'nın moderatörlüğü yine paylaşılıyor.

11 Haziran:

CHP İstanbul adayı NTV yayınında "Binali Yıldırım'ın soruları istediğini" iddia ediyor.
Bu iddia gündem olunca İsmail Küçükkaya Habetürk canlı yayınına bağlanıyor Fatih Altaylı'ya "Benden kimse soruları istemedi, isteyemez de ayrıca sorular da hazırlanmadı" açıklaması yaptı.
CHP İstanbul adayının bu yalanı ortaya atması ve İsmail Küçükkaya'nın bunu hemen yalanlamasının altında adaylarla görüşülme konusunun önüne geçilmesi olduğu düşünülebilir. Böylelikle gizli olarak CHP adayı ile görüşülecek ama Binali Yıldırım ile görüşülmeye de gerek kalmayacaktı.

12 Haziran:

Mahir Ünal ile Engin Altay ve İsmail Küçükkaya 12.00 gibi toplantı yapıyor. Programın teknik konuları hakkında stüdyo, kamera vb. konularda teknil bir toplantı yapıyor.

Bu toplantıda İsmail Küçükkaya'ya 2 aday ile de canlı yayın öncesi program ile alakalı nasıl yapılacağına dair kendisinin görüşmesinde fayda olacağı söyleniyor. İsmail Küçükkaya da "hayır adaylarla görüşmeyeceğim telefonla görüşeceğim sadece" diyerek konuyu kapatıyor.

Aynı gün CHP İstanbul adayı 1 günce "bilgi geldi" diyerek kesin olarak ifade ettiği iddiasını değiştirip "Binali Yıldırım'ın değil ekibinin soruları hazırlayıp verelim" iddiasında bulunuyor.

13 Haziran:

Saat 13'e doğru İsmail Küçükkaya The Marmara Otele gidip CHP İstanbul adayı ile yüz yüze görüşüyor. Bu görüşme kamuoyu ile paylaşılmıyor.



14 Haziran:

Mahir Ünal ile Engin Altay Lütfü Kırdar'da güvenlik toplantısı yapıyor. O görüşmede de Mahir Ünal'a bu görüşme konusunda herhangi bir paylaşımda bulunulmuyor.

15 Haziran:

Mahir Ünal 18 gibi Binali Yıldırım ile konuşurken "İsmail Küçükkaya'nın kendisi ile görüşüp görüşmediğini" soruyor. Binali Yıldırım "görüşmediğini" söylüyor.
Mahir Ünal, Engin Altay'ı arıyor "İsmail Küçükkaya'yı arasınız adaylarla görüşse iyi olur" diyor.
Engin Altay görüşmesinden bir süre sonra Mahir Ünal İsmail Küçükkaya'yı arıyor. "Program öncesi adaylarla programın formatı hakkında görüşseniz iyi olur" diyor. İsmail Küçükkaya "adaylarla telefonda görüştüğünü yüz yüze görüşmeyeceğini, yüz yüze danışmanları ile görüştüğünü" söylüyor. Burda da İsmail Küçükkaya, CHP İstanbul adayı ile 13 Haziran'da The Marmara Otel'de yaptığı toplantıdan hem hiç bahsetmiyor hem de "yüz yüze görüşmeyeceğim" diyerek yüz yüze görüştüğünü de inkar ediyor.

16 Haziran:

Saat 19-20 arası Mahir Ünal, Engin Altay'ı arıyor; "CHP İstanbul adayının canlı yayına internet bağlantılı bir iPad ile çıkacağını bunun bilgisinin kendilerine verilmediğini" Engin Altay'a söylüyor. Engin Altay'da "evet şimdi ne yapsak acaba" deyip tam olarak bir cevap veremiyor.

Mahir Ünal sonrasında İsmail Küçükkaya'yı arıyor "Canlı yayın sırasında adayların herhangi bir dış bağlantısının olmaması gerektiğini söylüyor." İsmail Küçükkaya'da Mahir Ünal'a hak veriyor ancak net bir cevap vermiyor.

Yayın başında Mahir Ünal, İsmail Küçükkaya'ya selam verip "whatsapp dış bağlantıdır bu olmamalı" diyor. İsmail Küçükkaya da "olmayacak bunun garantörü benim " deyince Mahir Ünal "siz garantör olamazsınız çünkü konuya muhatap kişi zaten sizssiniz" diyor.



17 Haziran:

Nagehan Alçı Habertürk canlı yayınında "canlı yayından birkaç gün önce CHP İstanbul adayı ve ortak canlı yayının moderatörü İsmail Küçükkaya'nın bir otelde görüştüğünü" iddia ediyor. Bu iddiadan sonra hem ana akım medya hem de sosyal medya bu konuya yoğun ilgi gösterince alelacele CHP İstanbul adayının basın danışmanı kendisinin de yazarı olduğu ODA TV adlı intertnet sitesine ön alma amaçlı bir açıklamada bulunup haber yaptırıyor "görüştüler ama sorular hiç konuşulmadı.". Haberden sonra Habertürk Canlı yayına önce İsmail Küçükkaya sonra da Binali Yıldırım'ın danışmanı Ömer Sertbaş bağlanıyor ve şu 3 durum ortaya çıkıyor:


1- Nagehan Alçı'nın konuşmasına kadar CHP İstanbul adayı ile İsmail Küçükkaya'nın The Marmara Otel'de yayından önce 13 Haziran'da yaptıkları toplantı gizlenmiş. Alçı bu konuyu gündem etmeseydi bu görüşme hep gizli kalacaktı.

2- Küçükkaya "ben aradım" dedi ama aramamış. Küçükkaya'nın İmamoğlu'yla görüştüğünü öğrenince Ömer Sertbaş aramış.

3- Küçükkaya , Sertbaş'a "İmamoğlu'yla telefonda görüştüm diyor" ama yüz yüze görüştükleriniuse İmamoğlu'nun danışmanı ODA TV'ye açıkladı.

Tüm bunlarla birlikte:

Canlı yayın esnasında CHP İstanbul adayının öksürmesiyle İsmail Küçükkaya'nın Binali Yıldırım'a müdahale etmesi ve CHP İstanbul adayına yönelmesi.


İsmail Küçükkaya'nın her sorusundan sonra "sanki soruları önceden biliyormuş da ona göre hazırlanmış" gibi o soruya verilecek cevabın hazır olduğu görsellerin CHP İstanbul adayınca hemen çıkarılıp kameraya gösterilmesi gibi durumlar hem soruların daha önceden CHP İstanbul adayına verildiğini hem de canlı yayın sırasında birbiriyele nasıl iletişim kuracaklarını daha önceden çalıştıklarına işaret etmektedir.

Ayrıca Binali Yıldırım'ın CHP İstanbul adayının yalanlarını anlattığı anlarda İsmail Küçükkaya'nın müdahaleleri de bu toplantıda kararlaştırılmış bir stratejinin parçası.

Bunca kumpas ve plana rağmense Binali Yıldırım canlı yayından galip ayrılıyor.

18 Haziran:

Kübra Par'a CHP İstanbul adayı "görüşmede kameralar yoktu ama gizli de değil" diyor tabi bunun aksine İsmail Küçükkaya "görüşme basın toplantısının orda oldu yüzlerce kamera var" demişti.

CHP İstanbul adayı TRT Haber canlı yayınında kendisine sorulan "İsmail Küçükkaya sizinle 2-3 dakika görüştüğünü söylüyor ne kadar görüştünüz?" Soruya "Hayır 15-20 dakika görüştük" diyor.