Türkiye'nin çeşitli yerlerinden bin bir zahmetle toplanan kurbağalar, Avrupa mutfaklarındaki menülerde yerini alıyor. Anadolu'nun pek çok şehrinde yapılan kurbağa avcılığında Edirne ve Hatay başat kentlerden sayılıyor.
Türk mutfağında yeri olmasada kurbağa Avrupa'da ciddi oranda tüketiliyor. Türkiye'de Edirne ve Hatay başta olmak üzere birçok illerde oldukça meşakkatli olan kurbağa avcılığı yapılıyor. Türkiye'de avlanan kurbağalar Avrupa'ya ihraç ediliyor. Bazı günler 30 kiloya yakın kurbağa yakalayanlar yakaladıkları kurbağaların kilosunu 30 liradan satıp günlük 900 lira kazanabiliyorlar. İşte Türkiye'deki kurbağa avcıları ve detaylar...
Türkiye'nin çeşitli yerlerinden bin bir zahmetle toplanan kurbağalar, Avrupa mutfaklarındaki menülerde yerini alıyor. Anadolu'nun pek çok şehrinde yapılan kurbağa avcılığında Edirne ve Hatay başat kentlerden sayılıyor.