Türk mutfağında yeri olmasada kurbağa Avrupa'da ciddi oranda tüketiliyor. Türkiye'de Edirne ve Hatay başta olmak üzere birçok illerde oldukça meşakkatli olan kurbağa avcılığı yapılıyor. Türkiye'de avlanan kurbağalar Avrupa'ya ihraç ediliyor. Bazı günler 30 kiloya yakın kurbağa yakalayanlar yakaladıkları kurbağaların kilosunu 30 liradan satıp günlük 900 lira kazanabiliyorlar. İşte Türkiye'deki kurbağa avcıları ve detaylar...
Edirne'de kış mevsiminde gündüz Hatay'da ise gece avcılığıyla yakalanan kurbağalar ihracat kalemleri arasında yer alıyor.
Meşakkatli avcılıkta ustalığını babalarından öğrenen yeni nesil avcılar çeşitli nedenlerle azalan kurbağa popülasyonuna rağmen mesleği sürdürmek adına mücadelelerine devam ediyor.
ÖNCEKİ RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ