Mahkeme karar verdi: İşçisini aşağılayan tazminat öder

Çalıştığı işyerinde, patronu tarafından sürekli aşağılandığını öne süren işçiye yargıdan müjde geldi. İşte sizler için derlediğimiz 28 Ocak tarihli TAKVİM gazetesi ekonomi haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ocak 2024 Güncelleme 28 Ocak 2024, 07:00
Mahkeme karar verdi: İşçisini aşağılayan tazminat öder

İÇİNDEKİLER

Çalıştığı işyerinde, patronu tarafından sürekli aşağılandığını öne süren işçiye yargıdan müjde geldi. Bölge Adliye Mahkemesi; işten atılmakla tehdit edilen işçinin mobinge maruz kaldığına hükmetti.

Kararda "Davacının psikolojik taciz ve baskıya uğradığı sonucuna ulaşılmıştır. Bu nedenle davacının uğradığı kişilik hakkı ihlalinin ağırlığı da gözetilerek davacı lehine uygun miktarda manevi tazminata hükmedilmelidir" denildi.

MTV'DE SON HAFTA
2024 yılı motorlu taşıtlar vergisi ödemeleri için son tarih 31 Ocak. MTV'de gecikme faizi olmaması için ilk taksit ödemelerinin bu tarihe kadar yapılması gerekiyor. İkinci taksit ödemeleri ise Temmuz ayında. 2024 yılına ait motorlu taşıtlar vergisinin birinci taksit ödeme dönemi 1 Ocak'ta başladı. Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren ödeme süreci bu ay sonunda tamamlanacak. MTV, yılda iki kez ödeniyor. Ocak ve temmuz ayları olmak üzere 2 eşit taksite bölünüyor.



FENOMENLERE 28 MİLYARLIK REKLAM
Araştırmalara göre, dünya genelinde sosyal medya fenomenlerine ödenen yıllık reklam bütçesi 28 milyar doları aşarken, bu rakamın 2028'e kadar 48 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bu fenomenler arasında en çok kazananlardan gösterilen Khabane Lame'nin gönderi başına kazandığı ücret 750 bin dolara kadar çıkıyor.

GÖLLERE YÜZER SANTRAL GELİYOR
AK Parti, LNG ihracının önünü açan, göl, baraj ve göletlere yüzer GES'ler kurulmasını sağlayan yasa teklifi hazırlıyor. Karadeniz gazının sıvılaştırılarak ihraç edilmesi sağlanacak. Ayrıca sulama ve içme suyu alınmayan göllere yüzer güneş enerjisi santralleri (GES) kurulacak.

PETROL YÜKSELDİ MOTORİN ARTIYOR
Brent petrol fiyatlarındaki yükseliş ve döviz kurunun yukarı yönlü seyrini devam ettirmesi nedeniyle akaryakıta yeni bir zam daha göründü. Pazartesi gece yarısından itibaren motorinin litresi 1 lira 38 kuruş artacak. Zamla motorinin litresi İstanbul'da 42 lira 66 kuruşa, Ankara'da 42 lira 40 kuruşa çıkacak.

ANKARA'DA SİMİT 15 LİRA OLDU
Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, kentte 10 lira olan simidin 5 lira zamlanarak 15 liraya yükseldiğini duyurdu. Delibaş, 5 liralık zam nedenini ham madde fiyatlarındaki artış ve diğer maliyetlerin yükselmesi olarak açıkladı. Delibaş bu zammı yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN