Emekli ikramiyesi artacak | 2020 SSK SGK ve Bağ-Kur emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

Memurların emekli ikramiyesi hesabına 1 yılı tamamlamayan ay ve günlerin de katılması talebi yargıya taşındı. Onay çıkarsa, ikramiyeler artacak. Enerji Bir-Sen Başkanı Tonbul, ‘Karar 3 milyon kişiyi ilgilendiriyor’ dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mayıs 2020 Güncelleme 06 Mayıs 2020, 07:07
Emekli ikramiyesi artacak | 2020 SSK SGK ve Bağ-Kur emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

İÇİNDEKİLER




Memurlara
emekli olurken ödenen ikramiyeyi artıracak bir adım atıldı. Memur-Sen'e bağlı Enerji Bir-Sen, emekli ikramiyesi hesabında tam hizmet yıllarının baz alınıp, ay ve günlerin dahil edilmemesini yargıya taşıdı.



Enerji Bir-Sen'den yapılan açıklamada, emekli ikramiyelerinin hesaplanmasında çalışanın hizmet yılının dikkate alındığına ancak bir yılı tamamlamayan ay ve günlerin bu hesaba katılmadığına dikkat çekildi.



Enerji Bir- Sen Başkanı Hacı Bayram Tonbul, bu durumun, 1 aydan 11 aya kadar tazminat kaybı yaşanmasına sebebiyet verdiğini savundu. Emekli ikramiyesine ilişkin hesaplama sistemi ve esasların 5434 sayılı Kanun'un 89. maddesinde belirlenmiş olduğunu hatırlatan Tonbul, hak kaybının önlenmesi adına yargı yoluna başvurduklarını aktardı.


İKİNCİ ADIM ATILDI
Daha önce de sendika adına dava açtıklarını belirten Tonbul, şunları kaydetti: "4688 sayılı Kanun'dan aldığımız yetkiyle daha öncesinde konuyla ilgili bir yargıya başvuru sürecimiz olmuştu fakat mahkeme konuya ilişkin yargı sürecinin sendika başvurusu üzerinden değil bireysel olarak fiili bir örnek üzerinden yapılacak başvuruyla başlayabileceğine hükmetmişti.


Biz de geçtiğimiz aylarda emekli olan ve ikramiyesi tam yıllar üzerinden hesap edilip 7 aylık hizmet süresi hesaba dahil edilmeyen Sendika Genel Sekreterimiz üzerinden yeniden başvuruda bulunduk. Umuyoruz ki yargı sürecinde mahkemeden çıkacak kararla birlikte, sadece yıllar üzerinden yapılan emekli ikramiyesi hesabına aylar ve günler de dahil edilir." Tonbul, mahkemenin vereceği kararın yaklaşık 3 milyon kişiyi doğrudan ilgilendirdiğini vurguladı.