Son dakika kredi haberi: İş Bankası 0.78 faiz oranı ile konut kredisi kampanyası güncellendi

Bankalar arası rekabet vatandaşın yüzünü güldürüyor. Bu bağlamda İş Bankası konut kredisi kampanyaları ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Konut kredisi borç transferi ve konut kredisi yapılandırma işlemlerine de başlayan İş Bankası aynı zamanda tüm başvurular için geçerli olan konut kredisi faiz oranını yüzde 1.10 seviyesine çekmişti. Şimdi ise anlaşmalı firmalar ile 0.78 faiz oranı veriyor. Konut kredisi almak için öncelikle çekmek istediğiniz ev krediye uygun bir durumda olmalıdır. Aksi takdirde konut kredisi başvurunuz onaylanmaz. Çünkü bankalar verdikleri kredi karşılığında evi ipotek altına alırlar.

Giriş Tarihi 13 Kasım 2019, 10:10 Güncelleme 13 Kasım 2019, 13:49
Son dakika kredi haberi: İş Bankası 0.78 faiz oranı ile konut kredisi kampanyası güncellendi

İÇİNDEKİLER

İş Bankası konut kredisi kampanyası tüm hızı ile devam ediyor. Ev sahibi olmak isteyenler için İş Bankası anlaşmalı konut projeleri üzerinden 0.78 konut kredisi faiz oranı ile ev sahibi olma fırsatı sunuyor. Bu bağlamda İş Bankası 120 ay vadeli olmak üzere yüzde 0.78 faiz oranı ile konut kredisi kullanma imkanı sunacak. Konut kredisi kısa sürede birikim yapmadan ev sahibi olmak için en fazla tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir. Konut kredisi sayesinde çok fazla kişi ev sahibi olmuştur.

İş Bankası 0.78 faiz oranı ile konut kredisi vermeye başladı!

Normal konut kredisi paketinde yüzde 1.10 faiz oranı ile konut kredisi veren İş Bankası anlaşmalı konut projeleri üzerinden ev sahibi olmak isteyen müşterileri için ise yüzde 0.78 faiz oranı ile konut kredisi veriyor. Banka bu sayede 0.79 faiz oranı ile kredi veren kamu bankalarını geçmiş oldu. Sıfır konut almak isteyen kişiler için şu anda en uygun konut kredisi faiz oranı olarak anlaşmalı konut projelerinde 0.78 oranı ile İş Bankası tarafından uygulanıyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

İş Bankası 0.78 konut kredisi hesaplama tablosu örneği

MARKALAR FAİZİ DAHA DA AŞAĞI ÇEKTİ

Talep artınca, markalı konut geliştiren inşaat şirketleri de projelerinin koşullarını yenilediler. Ev almak artık çok daha cazip bir hale geldi. Firmalar, nakitte indirim imkanı sağlarken, faizi daha da aşağıya çekiyor. Peşinatı 1 yıl erteleyen de var. İşte firmaların düzenlediği kampanyalar:

300 bin lira kredi çeken bir tüketici, toplam ödeyeceği tutarda, 279 bin 926 lira kâr edecek. Bir ev ücretine denk gelen rakam, faiz indirimi sayesinde tüketicinin cebinde kalacak. Tüketicinin ödemesi aylık 4 bin 961 lira yerine 3 bin 577 lira, 893 bin 39 lira yerine 643 bin 926 liraya düşecek.Tüketicinin çekeceği kredi tutarının 400 bin lira olması durumunda cepte kalacak tutar, aylık 1.846 lira, toplamda da 332 bin 144 lira olacak.

190 BiN TL'DEN BAŞLIYOR

Sur Yapı Antalya projesi, 19 bin bağımsız bölümden oluşuyor. Dairelerin metrekareleri 47 ile 276 arasında değişiyor. Konut fiyatları 190 bin TL'den başlıyor. Firma, faizleri yüzde 0.69'a çekerken, peşinatı sıfırlıyor. Peşinatlar 1 yıl ötelenerek tam 5 yıla bölünüyor.

24 AYA SIFIR FAiZ

Nef tarafından İstanbul Topkapı'da hayata geçirilen İnistanbul projesinde, konutların fiyatları 710 bin TL'den başlıyor, 1 milyon 836 bin TL'ye kadar çıkıyor. 24 ay sıfır faiz seçeneği bulunan projede hemen teslim konut satışı yapılıyor.

PEŞiNE YÜZDE 20 iNDiRiM

Akzirve'nin Strada Bahçeşehir konut projesinde, alıcıya üç farklı ödeme seçeneği sunuluyor. İlki, peşin alımlarda yüzde 20 indirim, İkincisi yüzde 20 peşin 60 ay sıfır faiz, üçüncüsü ise yüzde 20 peşin 120 aya kadar 0.98 faiz oranıyla banka kredisi.

YÜZDE 0.39 FAiZLE!

AND yapı tarafından İstanbul Kartal'da hayata geçirilen AND Pastel projesinde, konutların metrekareleri 66 ile 225 arasında değişiyor. Fiyatları ise 508 bin TL'den başlıyor. Firma 60 ay 0.39 faiz oranıyla yüzde 20'lik indirim fırsatı sunuyor.

İş Bankası'nın aktifi 526 milyar TL'ye ulaştı


Türkiye İş Bankası, konsolide aktif büyüklüğünü Eylül 2019 itibarıyla 526.3 milyar TL'ye yükselterek "Türkiye'nin en büyük özel bankası" konumunu sürdürdü. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, 9 aylık finansal sonuçlara ilişkin yaptığı değerlendirmede "Bankamızın konsolide bazda ekonomiye sağladığı toplam destek, 305.8 milyar TL'si nakdi kredi, 90.3 milyar TL'si gayrinakdi kredi olmak üzere, Eylül 2019 itibarıyla 396.1 milyar TL düzeyinde gerçekleşti" ifadelerini kullandı. Banka, Eylül 2019 itibarıyla konsolide mevduat hacmini yıl sonuna göre yüzde 8.4 artırarak 269.9 milyar TL seviyesine çıkardı ve mevduatta özel bankalar arasındaki liderliğini sürdürdü. Bali, "Türkiye İş Bankası, reel kesimi ve hane halkını desteklemeye, bankacılık sektörüne öncülük etmeye, sağlıklı ve sürdürülebilir büyüme stratejilerinden taviz vermeden devam edecektir" dedi.

KONUT KREDİSİ NASIL ALINIR?

Konut kredisi kısa sürede birikim yapmadan ev sahibi olmak için en fazla tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir. Konut kredisi sayesinde çok fazla kişi ev sahibi olmuştur. Fakat bu kredi türünü kullanmak için bankanın gerekli gördüğü bazı şartları sağlamanız gerekmektedir. Öncelikle konut kredisi çekmek istediğiniz ev krediye uygun bir durumda olmalıdır.

Aksi takdirde konut kredisi başvurunuz onaylanmaz. Çünkü bankalar verdikleri kredi karşılığında evi ipotek altına alırlar. Bu şartla müşteriye kredi verirler. Bankalar kredi miktarını evin belirlenen fiyatının %80'i olarak belirlemiştir. Yani asla alacağınız evin fiyatının tamamını kredi olarak çekemezsiniz. Zaten konut kredisi verileceği zaman ekspertiz eşliğinde evin değeri banka tarafından hesaplanır. Verilecek kredi miktarı da o zaman belirlenir. Diğer bir en önemli şart kredi başvurusu yapan kişinin kredi notunun iyi bir düzeyde olmasıdır. Çünkü bankaların başvuran kişiler hakkında ilk başta dikkat ettikleri nokta kredi notudur.