En uygun konut, ihtiyaç ve taşıt kredisi veren ilk 11 banka

Bankaların faiz oranları hızlı bir şekilde düşmeye devam ediyor. Bu bağlamda kredi faiz oranlarında son durum vatandaşlar tarafından oldukça merak ediliyor. Şu anda en uygun araç kredisi veren banka yüzde 1,06 oranı ile Türkiye Finans Katılım Bankası olarak öne çıkıyor. Bu arada Akbank ise konut kredisi faiz oranı yüzde 1,15 seviyesinden yüzde 1,11 seviyesine çekti. Konut kredisi sayesinde çok fazla kişi ev sahibi olmuştur. Fakat bu kredi türünü kullanmak için bankanın gerekli gördüğü bazı şartları sağlamanız gerekmektedir. Araba kredisi almak istediğiniz de yapmanız gereken ise nüfus cüzdanınız ile bankaya gitmektir. İşte en uygun konut, ihtiyaç ve taşıt kredisi veren ilk 11 banka ve güncel kredi oranları haberi.

Giriş Tarihi 11 Kasım 2019, 13:28 Güncelleme 11 Kasım 2019, 13:29
En uygun konut, ihtiyaç ve taşıt kredisi veren ilk 11 banka

İÇİNDEKİLER

Bankaların kredi faiz oranları düşmeye devam ediyor. Akbank bugün yapılan açıklama ile konut kredisi faiz oranlarını indirdi. Konut kredilerinde 0,99 faiz oranı sunuluyor. Halkbank Anlaşmalı Konut Projeleri için yüzde 0.79 olarak hesaplanıyor. Bu bağlamda konut kredisi faiz oranı son dakika haberleri yakından takip ediliyor. Ev alma hayali olan vatandaşlar konut kredisi faiz oranlarını araştırıyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

İŞTE 11 KASIM EN UYGUN KREDİ VEREN 11 BANKA

Fibabanka İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı % 1.05

TEB İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı % 1.08

Denizbank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı % 1.09

QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı % 1.09

ING Bank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı Yüzde 1.09

Vakıfbank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı % 1.17

Ziraat Bankası İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı % 1.17

Halkbank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı % 1.19

Türkiye Finans Bankası İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı % 1.19

Garanti Bankası İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı % 1.19

Albaraka Türk İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı % 1.21

AKBANK FAİZLERİ DÜŞÜRDÜ

Türkiye'nin en önemli özel bankaları arasında yer alan Akbank'tan vatandaşları sevindirecek bir haber geldi. Akbank konut kredisi faiz oranı yüzde 1,15 seviyesinden yüzde 1,11 seviyesine çekildi.

EN UYGUN TAŞIT KREDİSİ HANGİ BANKADA?

Şu anda en uygun araç kredisi veren banka yüzde 1,06 oranı ile Türkiye Finans Katılım Bankası olarak öne çıkıyor. Ayrıca kamu bankaları, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın katıldığı kampanyada binek otomobiller için 50 bin lira ila 120 bin lira arasında 18-36 ay kredi çekilirse yüzde 0.49-0.69, ticari araçlardaysa 72 bin lira ve 120 bin lira arasında kredi çekilirse yüzde 0.49-0.69 oranında faiz uygulanarak kredi kullandırılıyor. Kampanya 31 Aralık 2019'a kadar sürecek.

Anlaşmalı Otomotiv Firmaları:

Binek Araçlar: Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Renault Mais, Toyota

Ticari Araçlar: BMC, Fiat, Ford-Otosan, Gaz Grup, Isuzu, Karsan, Mercedes, Otokar, Temsa

TAŞIT KREDİSİ NASIL ALINIR?

Araba kredisi almak istediğiniz de yapmanız gereken tek işlem diğer kredi işlemlerinde olduğu gibi nüfus cüzdanınızı alarak banka şubesine gitmektir. Hatta bazı bankalar taşıt kredisi kullanmak isteyenler için SMS ya da telefon iletişimini yeterli olarak görüyor. Ancak bu şekilde başvurduğunuzda bunun yalnızca bir ön talep olduğunu bilmelisiniz. Bunun içinde kesin sonuç alabilmek için banka şubesine gitmeniz gerekiyor.

Banka sizden nüfus cüzdanınızın yanı sıra bir de gelir belgesi isteyecektir. Eğer ki siz maaşınızın yattığı bankadan bu krediyi talep edecekseniz belge zaten onlarda mevcuttur buna gerek kalmaz.

KONUT KREDİSİ NASIL ALINIR?

Konut kredisi kısa sürede birikim yapmadan ev sahibi olmak için en fazla tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir. Konut kredisi sayesinde çok fazla kişi ev sahibi olmuştur. Fakat bu kredi türünü kullanmak için bankanın gerekli gördüğü bazı şartları sağlamanız gerekmektedir. Öncelikle konut kredisi çekmek istediğiniz ev krediye uygun bir durumda olmalıdır. Aksi takdirde konut kredisi başvurunuz onaylanmaz. Çünkü bankalar verdikleri kredi karşılığında evi ipotek altına alırlar. Bu şartla müşteriye kredi verirler. Bankalar kredi miktarını evin belirlenen fiyatının %80'i olarak belirlemiştir. Yani asla alacağınız evin fiyatının tamamını kredi olarak çekemezsiniz. Zaten konut kredisi verileceği zaman ekspertiz eşliğinde evin değeri banka tarafından hesaplanır. Verilecek kredi miktarı da o zaman belirlenir. Diğer bir en önemli şart kredi başvurusu yapan kişinin kredi notunun iyi bir düzeyde olmasıdır. Çünkü bankaların başvuran kişiler hakkında ilk başta dikkat ettikleri nokta kredi notudur.

Eğer kredi notunuz düşük ise bankalardan kredi alma ihtimaliniz çok düşüktür. Bu yüzden bankalarla olan ilişkilerinizi iyi tutmanız yani ödemelerinizi aksatmadan yapmanız gerekmektedir. Konut kredisinde geri ödeme planı çok önemlidir. Çünkü ev bankaya ipotekli olduğundan herhangi bir ödememe durumunda ev bankanın malı olacaktır. Bu yüzden ödeme planını iyi oluşturmak gerekir. Konut kredilerinde vade genelde 5-10 yıl arasıdır. Bu vade seçenekleri gayet uzun bir süredir ve bu süreler arasında uygun bir ödeme planı oluşturabilirsiniz. Böylelikle ödemeleri aksatmaz ve evin riske girmemesini sağlarsınız. Almayı düşündüğünüz evin tapusu, nüfus cüzdanı fotokopisi ve gelir belgesi gibi evraklar ile konut kredisine başvurabilirsiniz.

İHTİYAÇ KREDİSİ NASIL ALINIR?

Kişilerin, bireysel amaçlı ihtiyaçlarını karşılamak için kullandıkları kredilerdir. Eğitim kredisi, beyaz eşya kredisi, tatil kredisi ve ev yenileme kredisi, altın kredisi vb. kredilerin tümü bireysel ihtiyaç kredileridir.

Eylül 2016'da yapılan düzenlemeler kapsamında 48 ay vade ile sınırlandırılmıştır. İhtiyaç kredileri genellikle teminatsız verilen kredilerdir. Kredi tahsisinde, başvuranın kredibilitesi/durumuna göre 3.kişi kefaleti istenebilir. Banka için riskinin daha yüksek olması sebebiyle faiz oranı diğer kredi türlerine göre daha yüksektir. Ortalama kredi tutarları 20.000-30.000 TL civarlarındadır.