Velinimet

Öğrencileri sınava hazırlama görevini artık okullar yürütecek. Devlet okulları takviye dersler için ücret almazken; bazı özel okullar fırsatı kaçırmadı ve velilere yıllık 11 bin liraya varan ek fatura çıkardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Haziran 2015 Güncelleme 20 Haziran 2015, 01:11
Velinimet

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de dershane dönemi 1 Eylül'de tarih oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayladığı dershaneler yeni eğitim-öğretim döneminde özel okula dönüşecek. Öğrencileri sınavlara hazırlama görevini ise okullar yürütecek. Okullarda müfredatın dışında, ek dersler olacak. Devlet okulları bu ek dersler için ücret almayacak. Ancak özel okullar, takviye dersler için velilerin karşısına yüklü faturalarla çıkmaya başladı. Çocuğunu özel okula kaydettirmek için giden veli, 15 bin ile 45 bin lira arasında değişen yıllık ücretin yanı sıra, bir de 11 bin liraya varan ek ders ücreti ile karşılaştı.

ÜCRETLER CEP YAKIYOR
Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Başkanı Cem Gülan
, okulların öğrencilerin takviye ihtiyacını tamamlayacağını belirterek, "Özel okulların yüzde 90'ı takviye dersler için para almıyor ancak çok talep gören okullar ek ücret isteyebilir" dedi. Özel okulların 11 bin liraya varan takviye ders ücretini çok yüksek bulduğunu söyleyen Gülan, "Bir özel okul 600 saat etüt veriyorsa, bunun yıllık maliyeti en fazla 5-6 bin liradır. Bunun üzerinde istenen paralar bana göre yüksektir" şeklinde konuştu.

OKULLAR DERSHANE OLUYOR
Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu da
, birçok özel okulun kurslar, ek dersler ile dershane yapısına büründüğünü ve velinin karşısına farklı faturalarla çıktığını vurgulayarak, "Velilerin cebini yakan faturalar ortaya çıktı" dedi.

ÖZLEM KAMER TERCANLI