Bursluluk sınavı soruları ve cevapları ne zaman yayınlanır? 2019 PYBS İOKBS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bursluluk sınavı 2 Haziran'da saat 10.00'da başlayacak. Binlerce öğrencinin katılım sağlayacağı bursluluk sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı öğrenciler ve velileri tarafından merak ediliyor. MEB'in yayınladığı takvime göre, sonuçların açıklanacağı tarih belli oldu. Peki, bursluluk sınavı soru ve cevapları ne zaman yayınlanır? 2019 PYBS İOKBS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Giriş Tarihi 01 Haziran 2019, 17:35 Güncelleme 01 Haziran 2019, 17:42
Bursluluk sınavı soruları ve cevapları ne zaman yayınlanır? 2019 PYBS İOKBS sonuçları ne zaman açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

Bursluluk sınavı için geri sayım başladı. 2 Haziran'da saat 10.00'da sınava katılacak öğrenciler, sınavda işaretledikleri şıkların doğruluğunu teyit etmek amacıyla sınav soru ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağını, bir yandan da sonuçların hangi tarihte açıklanacağını araştırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan kılavuz ile birlikte sonuçların ne zaman açıklanacağına dair sorular yanıt buldu. Peki, bursluluk sınavı soru ve cevapları ne zaman yayınlanır? 2019 PYBS İOKBS sonuçları ne zaman açıklanacak?

BURSLULUK SINAVI SORU VE CEVAP ANAHTARI NE ZAMAN YAYINLANIR?

2 Haziran'da gerçekleştirilecek bursluluk sınavının soru ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağı henüz belli değil. Tahminlere göre, bayram tatilinin ardından sonraki hafta yani 10-14 Haziran tarihleri arasında soru ve cevapların erişime açılması bekleniyor.

BURSLULUK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İOKBS sonuçları 22 Temmuz 2019 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecek. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde "Sınav Sonuç Belgesi"ni elektronik ortamdan alıp onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verecektir.

SINAV NASIL OLACAK?

Sınav, 02 Haziran 2019 yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle10.00'da merkezi sistemle aynı anda başlatılıp tek oturum şeklinde gerçekleştirilecek.

Sınavda 4'er seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olarak uygulanacaktır.