Elon Musk, Jeff Bezos, Mark Zuckerberg… Yoksullar kaybederken onlar servetine servet kattı! Dünyanın en zengin beş isminin Jeffrey Epstein ile ilişkisi ortaya çıktı

Dünya Ekonomik Forumu Davos’ta toplanırken İngiliz yardım kuruluşu Oxfam, dünyanın en zengin 5 kişisinin toplam servetinin 2020’den bu yana iki kat daha fazla artarak 869 milyar dolara çıktığını, beş milyar insanın ise daha da yoksullaştığını bildirdi. Peki, kim bu dünyanın en zengin beş ismi? Haftalardır dünyayı sarsan pedofili adası skandalı ile ilişkileri var mı? Dünyanın en zengin beş kişisi Jeffrey Epstein listesinde yer alıyor mu? Elon Musk, Jeff Bezos, Larry Ellison, Bernard Arnault ve Warren Buffet… İşte, dünyayı yoksullaştırarak servetine servet katan kaymak tabakasındaki o isimlerin kirli ilişkileri…

Giriş Tarihi 15 Ocak 2024, 15:12 Güncelleme 15 Ocak 2024, 17:19
Elon Musk, Jeff Bezos, Mark Zuckerberg… Yoksullar kaybederken onlar servetine servet kattı! Dünyanın en zengin beş isminin Jeffrey Epstein ile ilişkisi ortaya çıktı

İÇİNDEKİLER

İş dünyasının "elitleri" bu hafta Davos'ta düzenlenen yıllık Dünya Ekonomik Forumu toplantısı için bir araya gelirken İngiliz yardım kuruluşu Oxfam ise dünyanın en zengin 5 ismine yönelik listeyi ortaya çıkardı. Oxfam raporuna göre şu anda dünyanın en büyük 10 şirketinden 7'sini bir milyarderin elinde. Bu milyarderler ise yoksullar git gide daha da fakirleşirken servetine servet katıyor.

İngiliz yardım kuruluşu Oxfam, dünyanın en zengin beş kişisi olan Elon Musk, Jeff Bezos, Larry Ellison, Bernard Arnault ve Mark Zuckerberg'in 2020'den bu yana servetlerini ikiye katladığını, onlar servetini 869 milyar dolara çıkarırken dünyanın en yoksul yüzde 60'ının yani yaklaşık 5 milyar insanın ise para kaybettiğini belirtti.

DAVOS'TAN ÖNCE RAPORLAR YAYIMLANDI

Oxfam'ın hazırladığı raporun detayları, dünyanın en zengin insanlarının siyasi liderler, şirket yöneticileri ve süper zenginlerden oluşan Dünya Ekonomik Forumu toplantısı için pazartesi günü İsviçre'nin Davos kentinde bir araya gelmesinin ardından ortaya çıktı.

Raporda zengin ve yoksul arasında her geçen gün büyüyen uçurumun daha da artacağı ve on yıl içinde dünyanın ilk trilyonerinin ortaya çıkacağı belirtiliyor. Öte yandan mevcut eğilimin devam etmesi halinde 229 yıl daha yoksulluğun ortadan kaldırılamayacağı öne sürülüyor.

4 YILDA 3,3 TRİLYON DOLAR ZENGİNLEŞTİLER

Kovid-19 pandemisi ile dünyada eşitsizliğin daha da arttığına dikkat çeken Oxfam, dünyadaki milyarderlerin 2020'ye göre 3,3 trilyon dolar daha zenginleştiğini ve servetlerinin enflasyon oranından üç kat daha hızlı arttığını belirtti.

4,77 MİLYAR İNSAN KAYBETTİ

Wealth X adlı araştırma şirketinin verileri kullanılarak hazırlanan raporda, dünyanın en zengin 5 insanı yani Elon Musk, Berbard Arnault, Jeff Bezos, Larry Ellison ve Mark Zuckerberg'in toplam servetinin 464 milyar dolara çıktığını yani yüzde 114 artığını belirtiyor. Aynı dönemde dünya nüfusunun yüzde 60'ını oluşturan en yoksul 4,77 milyar insanın toplam serveti reel olarak yüzde 0,2 azaldı.

MİLYARDERLERİN EPSTEIN BAĞLANTISI!

Özellikle pandemiden bu yana dünyanın dört bir yanında insanlar yüksek enflasyon ile mücadele ederken büyük şirketlerin kar oranlarında ise düşüş olmadı ve kaymak tabakasındaki söz konusu isimler servetine servet kattı. İşçiler ile süper zenginler arasındaki makas git gide artıyor. Peki, dünyanın en zengin beş ismi bu serveti nasıl elde etti?

Dünya ABD'de fuhuş ağı, kız çocuklarına yönelik cinsel istismar ve pedofili suçlamalarıyla gündemi sarsan Epstein skandalını konuşurken Takvim.com.tr dünyanın en zengin beş isminin Epstein ile ilgisini yeniden ortaya çıkardı.

JEFF BEZOS EPSTEIN'IN SEVGİLİSİ İLE KAMPTA GÖRÜLDÜ

Dünyanın en zengin isimlerinden Amazon'un CEO'su Jeff Bezos'un fuhuş çetesi lideri Jeffrey Epstein ile bağlantısı 2019 yılında ortaya çıkmıştı. Jeffrey Epstein'ın eski sevgilisi ve suç ortağı Ghislaine Maxwell'in 2018'de Jeff Bezos'un ev sahipliği yaptığı "inziva" diye tabir edilen bir etkinliğe katıldığı fark edilmişti. Maxwell, Jeff Bezos ve bir grup insan daha "Kamp ateşi" inzivasında bir araya gelmişti.

LARRY ELLISON EPSTEIN'I FİNANS YETKİLİSİ YAPMIŞTI

Oracle'ın kurucusu ve CEO'su Larry Ellison ise Epstein'ı Oracle'ın baş finans yetkilisi olarak atamıştı. Epstein Oracle'ın finans, kontrolör ofisi, finans operasyonları, vergi, hazine, emlak, yatırımcı ilişkileri, denetim ve müşteriler konusunda sorumluluğunu üstlenmişti.

ELON MUSK MAHKEMEYE ÇAĞRILMIŞTI

Elon Musk'ın Epstein ile bağlantısı geçtiğimiz yıl büyük sükse yaratmıştı. Geçtiğimiz yıl mayıs ayında Jeffrey Epstein davasında ABD Virgin Adaları tarafından mahkemeye çağrılmıştı. Virgin Adaları, JP Morgan Chase & Co'yu cinsel suçlu Jeffrey Epstein'ın cinsel istismarına olanak sağlamasına yardımcı olmakla suçlayan davadaki belgeler için Musk'a mahkeme celbi göndermişti.

EPSTEIN İLE SOFRADA: MARK ZUCKERBERG

Epstein'ın teknoloji dünyasındaki ortaklarından bir diğeri de Mark Zuckerberg. Zuckerberg ile Epstein'ın bağlantısı sadece birlikte bir akşam yemeği olarak görülse de Zuckerberg, Epstein listesinde aranan isimlerden birisi.