ABD'de kritik seçim öncesi tansiyon yükseliyor! ABD Başkanı Biden: Cumhuriyetçiler beni azledecek

ABD'de ara seçimler yaklaşırken Cumhuriyetçi Parti'nin Senato'da çoğunluğu kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Seçimlere kısa bir süre kala ABD Başkanı Joe Biden'dan tansiyonu yükseltecek bir açıklama geldi. Biden'ın, "Cumhuriyetçiler Senatoyu geri kazanırsa, beni azledeceklerini duydum." sözleri tartışmaya neden oldu. Twitter yeni patronu Elon Musk'ın şirketin kamu politikası ekibinin yarısı işten çıkarması da tartışmaları gündemdeki tartışmaları alevlendirdi. Başkanlık seçimlerinde yaptığı paylaşımlar nedeniyle hesabı kapatılan eski Başkan Donald Trump, durumdan duyduğu memnuniyeti kendi sosyal medya sitesi "Truth Social"da paylaştı.

Giriş Tarihi 05 Kasım 2022, 09:10 Güncelleme 05 Kasım 2022, 09:22
ABD’de kritik seçim öncesi tansiyon yükseliyor! ABD Başkanı Biden: Cumhuriyetçiler beni azledecek

İÇİNDEKİLER

ABD'de 2024'teki başkanlık seçimleri öncesi kritik olarak değerlendirilen Kongre ara seçimlerine sayılı günler kaldı.

YENİDEN ADAYLIĞI SUYA DÜŞEBİLİR
8 Kasım'da gerçekleştirilecek ara seçimler hem Demokrat Parti hem de Başkan Joe Biden'ın kaderini belirleyebilir.

Kamuoyu yoklamalarında çok düşük bir başarı grafiği çizen ve 2024 yılında yeniden aday olmak istediğini defalarca kez dile getiren Biden seçim öncesi çalışmalarına devam ediyor.

BIDEN: BENİ AZLEDECEKLERİNİ DUYDUM
Geçtiğimiz günlerde "Seçim sonuçlarını kabul etmeyenler ülkeyi kaosa sürükler" uyarısında bulunan Biden dün San Diego kentinde yine ülke gündemini değiştiren bir açıklamada bulundu.

Biden, "Cumhuriyetçiler Senatoyu geri kazanırsa, beni azledeceklerini duydum. Ancak beni ne için azledeceklerini ben de bilmiyorum." dedi.

KABUS SENARYOSU
Ülkede yapılan son anketler Cumhuriyetçilerin çoğunluğu kazanacağını işaret ediyor. ABD Başkanı Biden bu durumu bir 'kabus senaryosu' olarak değerlendirdi.

Cumhuriyetçiler ise Biden'ın yüksek enflasyon ve kötüleşen ekonomi nedeniyle gündemi değiştirmek istediğini, ara seçimleri demokrasi üzerine bir tercih haline getirmeye çalıştıklarını iddia ediyor.

MUSK'TAN TARTIŞMA YARATAN KARAR
Biden'ın azletme ile ilgili sözleri ABD'de tartışma konusu olurken kritik seçimler öncesi bir tartışma yaratan karar da Twitter'ın yeni patronu Elon Musk'tan geldi.

Dün 7500 kadar Twitter çalışanının yaklaşık yarısını işten çıkaran Musk'ın görevine son verdiği isimler arasında politikacı hesaplarını doğrulan ekibin üyeleri de var.

SADECE 15 KİŞİ KALDI
Politico'nun konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, ara seçimler yaklaşırken şirketin kamu politikası ekibinin yarısı işten çıkarıldı.

Seçimle ilgili yanlış bilgilerle mücadele etmek için kurulan ekip de dahil, şirketin içerik denetleme ekibinden yüzlerce çalışanın görevine son verildi. Bloomberg'e göre bu ekipte sadece15 personel kaldı.

İnsanlar Seçim arifesinde alınan bu kararın sonuçlarının ağır olabileceğini düşünüyor.

TRUMP: TWITTER ARTIK AKILLI ELLERDE
Musk'ın sosyal medya şirketinin başındaki ilk hareketlerinden biri, Twitter'ın hukuk ve içerik politikalarından sorumlu olan ve eski Başkan Donald Trump'ı yasaklama çağrısı yapan Vijaya Gadde'ı kovmak olmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, Elon Musk'ın Twitter'ı alması sonrası "Truth Social" üzerinden yaptığı açıklamada "Twitter'ın şimdi artık daha akıllı ellerde olmasından ve ülkemizden gerçekten nefret eden radikal sol akıl hastaları ve manyaklar tarafından yönetilmemesinden dolayı çok mutluyum" ifadelerini kullanarak memnuniyetini belirtmişti.

8 KASIM ARA SEÇİMLERİ
8 Kasım 2022 ara seçimlerinde, ABD halkı Kongrenin Temsilciler Meclisindeki 435 sandalyenin tamamı, Senatodaki 100 sandalyenin de 35'i için sandığa gidecek.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN