Washington-Moskova hattında gizli görüşmeler yaşanıyor! Ukrayna krizinde neler oluyor?

Rusya ile Ukrayna, savaşın eşiğinde tansiyonu yüksek zamanlar yaşıyor. Dünya için büyük riskler barındıran Ukrayna krizi de Joe Biden yönetimi için en ciddi dış politika sınavı olarak öne çıkıyor. Bu kapsamda Washington ile Moskova arasında mektup trafiği hızlandı. Geçtiğimiz hafta Biden yönetiminin Ukrayna krizi ile alakalı Rusya’ya gönderdiği mektuba yazılı cevap verildi. ABD mektubun içeriğini paylaşmadı.

Giriş Tarihi 01 Şubat 2022, 10:04 Güncelleme 01 Şubat 2022, 10:20
Washington-Moskova hattında gizli görüşmeler yaşanıyor! Ukrayna krizinde neler oluyor?

İÇİNDEKİLER

Rusya-Ukrayna arasında tırmanan gerginlik nedeniyle bütün dünyanın gözü bu bölgeye kilitlenmiş durumda. Rusya ile NATO ülkelerinin temasları yoğunlaştı. Kriz ile ilgili Washington ile Moskova arasında gelişen mektup diplomasisi hız kazandı.

"KAMUOYU ÖNÜNDE MÜZAKERE VERİMLİ DEĞİL"

TRT Haber'in haberine göre ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price gelişmeyi doğruladı. Rusya'nın ne cevap verdiğini ise açıklamadı.

Price, "Rusya'dan yazılı bir takip aldığımızı teyit edebiliriz. Kamuoyu önünde müzakere verimli olmazdı. Bu yüzden yanıtlarını tartışmak istiyorlarsa bunu Rusya'ya bırakacağız" dedi.

Ayrıca sorunları çözmek için diyaloğa tamamen bağlı olunduğunu, müttefikler ve ortaklar ile yakın istişarelere devam edileceğini de vurguladı.

ABD, RUSYA'NIN GÜVENLİK TEKLİFLERİNE GEÇEN HAFTA YANIT VERMİŞTİ

Blinken, 26 Ocak'ta ABD Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın Doğu Avrupa'nın güvenlik tekliflerine yazılı yanıt verdiklerini söylemişti.

Yazılı yanıtın detaylarını kamuoyuyla paylaşmayacaklarını belirten Blinken, Rusya'ya önemli diplomatik seçenekler sunduklarını kaydetmişti.

Blinken, Rusya'nın "Ukrayna'nın NATO'ya alınmaması" talebine olumlu yanıt vermediklerini ve NATO'nun "açık kapı politikasında" değişiklik olmadığını da ifade etmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN