Ağzımızın tadı kalmadı

Şanlıurfa ve Gaziantep'te ustalar, yaklaşık 70 bin Türk'ün yaşadığı İsviçre'nin 'kültürlerinde yeri olmadığı' gerekçesiyle kebabı yasaklama kampanyasına tepki gösterdi. Şanlıurfa Köfteciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Kaçak, insanların damak zevkine kısıtlama getirilmesinin izah edilemeyeceğini belirtti ve şunları söyledi: "Bu kampanya İsviçre'de yaşayan yaklaşık 70 bin Türk'ü üzmüştür. Görüştüğümüz gurbetteki vatandaşlarımız ve Türk işletmecilerimiz kampanyaya karşı olduklarını iletiyor. Gurbetçilerimiz, kampanyadan vazgeçilmesini bekliyor." Gaziantep'teki ustalar da yasağa karşı çıktı. Gaziantep Gastronomi ve Aşçılar Derneği Battal Battal Yıldırım, "Avrupa'da ve İskandinav ülkelerinde barbekü kültürü vardır. Barbeküde yapılan etler kanserojen madde üretiyor. Bizim pişirme yöntemimiz daha sağlıklı" dedi. 73 yaşındaki usta Halil Kör de "Közde pişen etten sağlığına zarar vermez. 60 yıldır günde 2 kez kebap yerim. Çok şükür sağlıklıyım" diye konuştu.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.