TAYFUN ER

TAYFUN ER

Tarihi 26 Kasım 2017

Hoca-Atiba-Talisca

İlk yarıda Necip aynı pozisyonda dört defa Atiba'ya top verdi, ön libero ne yapar ileriye topu taşır veya uzun pas atar. Atiba ise dört kez aldığı pası geriye Necip'e verdi.
Atiba'nın istatistiğinde dört isabetli pas daha oldu. Futbolda ölçüme, sayılara karşı çıkan cahil takımının en büyük kozu istatistikler ve Atiba örneğidir.
Böyle ön liberonuz varsa ve Talisca gibi oyuna katkı yapmayan bir diğer orta saha oyuncusuyla aynı anda oynuyorsa Tolgay ve ya Oğuzhan değil Modric olsa ileride çoğalamaz ve orta sahaya hâkim olamazsınız.
Malatyaspor bekliyor ki top Atiba'ya gelsin ki baskıyla top kapsınlar. Atiba'nın durumu kötüden faciaya doğru evrilmeye devam ediyor.

SİSTEM HEP AYNI
Quaresma şapkadan tavşan çıkarıp Cenk'e verecek veya Atiba şut atacak da gol olacak.
Başka bir kurgu, ortadan pas, verkaçla defansı delme vs. hiçbir şey yok.
Kanatlarını kapatan ve ileride özelikle de Atiba'ya basan her takım maça otomatikman Beşiktaş'ı bozmuş olarak çıkıyor. Buna karşı tek çare ise bireysel olarak birisinin çok iyi oynaması ya da olağanüstü bir gol atması. Normal oynasalar da yetmiyor çünkü.

​ATIBA DEMİRBAŞ MI?
Malatyasapor yan toplar dışında İlk yarıda Malatyaspor kalecisi çizgiye sandalye atsa da olurdu.
Malatyaspor başarılı olduğu hava topları dışında gol atacak havası vermedi. Beşiktaş'ın üstüne de gelemiyor. Oğuzhan en kötü halinde bile asist yapar, şu atar. Atiba, demirbaş mı ki o haline 68 dakika tahammül edildi?
Başarısız uygulama olan iki santrafora kanattan kim top kesecek?

MAÇIN iYiSi Mitrovic&Necip
Uzun süre sonra oynamak kolay değil.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ Hoca-Talisca-Atiba
Bu üçlü Beşiktaş'ı bu sezon ligden koparıyor.