Bank Asya ihanetinin dokümanları

Hakan Şükür, 'FETÖ'yü kurtaracağım' derken kendi malından oldu

Giriş Tarihi 15 Ağustos 2016, 00:00 Güncelleme 15 Ağustos 2016, 07:40
Bank Asya ihanetinin dokümanları

İÇİNDEKİLER

FETÖ'ye finans sağladığı gerekçesi ile mal varlığına el konulan Hakan Şükür 17/25 Aralık darbe girişiminden sonra sosyal medya hesabından 'Bank Asya'ya para yatırın' çağrısında bulunmuştu. Çağrıyla birlikte Koza Holdingin paralel şirketleri de bankaya para yatırdı. Terör örgütünün bankasına ve para yatırarak bankaya destek olan şirketlere kayyum atanırken çağrıyı yapan Şükür'ün de mal varlığına el konuldu.

AYNI GÜN 700 BİN TL YATTI
Darbe girişiminin finansörlüğünü yapan FETÖ'nün finans merkezi Bank Asya'ya el konulacağı bilgisinin konuşulmaya başlandığı dönem 4 Şubat 2015 tarihinde "1 TL de olsa Bank Asya'ya yatırın. #seninleyizbankasya" diye tweetler atan Hakan Şükür'ün çağrısından sonra Koza Holdingin paralel şirketleri bankayı kurtarmak için seferber oldu. Aynı gün Koza Anadolu Metal bankaya 100 bin TL, Özdemir Antimuan Şirketi 200 bin TL, ATP İnşaat Şirketi 100 bin TL, ATP Havacılık Şirketi 100 bin TL, ATP Turizim ve Seyahat Şirketi 200 bin TL olmak üzere toplamda 700 bin TL yatırıldı. Kurtarma operasyonu olarak yatırılan paralar 9-10 Mart 2015 tarihinde hesaplardan çekildi.

FETÖ UĞRUNA MALLARINDAN OLDU
FETÖ kurumunu 'göz boyama' yöntemiyle kurtarmak isteyen Koza Holding şirketlerine ve Bank Asya'ya kayyum atandı. Bankayı kurtarma çağrısı yapan Hakan Şükür ise o dönemde Amerika'ya kaçtı. FETÖ'nün bankasını kurtarmak isteyen Şükür kendi mal varlığından da oldu. Hakan Şükür ve babası Selmet Şükür'ün mal varlıklarına el konuldu. Hakan Şükür ve babası Selmet Şükür'ün yapılan ilk araştırmada gayrimenkul zengini oldukları belirlendi.