Tapu kütüğü

Banka ve tapu idareleri önündeki kapkaççılar, vatandaşları kötü çarptı. İstanbul'da 2 ayda benzer 11 olay kayıtlara geçti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ekim 2013 Güncelleme 02 Ekim 2013, 00:00
Tapu kütüğü

İÇİNDEKİLER

İstanbul Avcılar'da tapudan parayla çıkan bir kişi, kapkaççıların ağına düştü. 3 zanlıdan biri yakalandı. Ömer K. (54), tapuya giderek Esenyurt'taki evini sattı. Tapu önünde pusu kuran şüpheliler, Ömer K.'yi izledi. 127 bin lirayla otomobiline binen Ömer K., Avcılar'a kadar takip edildi. Burada bir ofise 7 bin lira ödeyen Ömer K., sonra E.Y. ile yemek yedi. Ömer K.'nin parayı otomobilde bıraktığını gören şüpheliler harekete geçti. Zanlılar, otomobilin camını kırarak 100 bin lirayı çaldı.

KAMERALAR ELE VERDİ
Şikayet üzerine polis, kamera kayıtlarını inceledi. 3 şüphelinin Ömer K.'yi takip ettiği belirlendi. 3 gün sonra zanlı Emir Ş., Kırıkkale'de gözaltına alındı. Tutuklanan zanlıdan ele geçen 72 bin 700 lira Ömer K.'ye teslim edildi. Son 2 ayda İstanbul'da 11 farklı benzer olay gerçekleşti. 9 kişi yakalandı. Polis, bankalardan yüklü miktarda para çeken veya satış yaptıktan sonra tapu dairelerinden yüklü miktarda parayla ayrılan vatandaşları, dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Emir SOMER