Kadınlar birleşti

Kadınlar güçlerini birleştirdi. Demet Sabancı, Nilüfer Bulut ve Sema Gürel'in aralarında olduğu 10 iş kadını, çanta tasarlayıp eğitime katkı yaptı. İşadamlarının eşleri de Milano turu ile TEMA'ya destek oldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mart 2016 Güncelleme 26 Mart 2016, 00:26
Kadınlar birleşti

İÇİNDEKİLER

Ülkemizin tanınmış iş kadınlarını çatısı altında toplayan Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD), kadınların meslek kazanarak iş sahibi olmaları için elini taşın altına koydu. 'Hayata 10 kat değer kat' projesi kapsamında TİKAD üyesi 10 başarılı iş kadını, kadınların hayatına değer katmak için destek oldu. Proje için Aslı Şen, Demet Sabancı Çetindoğan, Didem Çapa, Feryal Gülman, Neşe Kavak, Nilüfer Bulut, Saba Tümer, Sema Güral Sürmeli, Şükran Güzeliş ve Tülin Şahin'den oluşan 10 başarılı kadın; 10 farklı çanta tasarladı. Tasarım çantaların satışından elde edilecek gelir, TİKAD'ın açacağı Kadınlara Meslek Edirdirme Kursu'na aktarılacak. Kurslarda eğitim alacak kadınlar, ilgi duydukları alanlarda kendilerini geliştirme ve iş sahibi olma fırsatı yakalayacak.

Çanta tasarlayanlar arasında ünlü manken ve iş kadını Tülin Şahin de bulunuyor. Tasarlanan çantalar satışa sunuldu.

DOĞAYA DESTEK TURU
TEMA Vakfı çalışmalarına destek sağlamak üzere cemiyet hayatının ünlü isimlerinin oluşturduğu Kaynak Çalışma Grubu (TEMA-K), doğa için İtalya'ya seyahat düzenledi. TEMA-K gönüllü grubundan Esra Öztürk ve Sedef Mercan'ın önderliğinde Milano'ya düzenlenen geziye, 32 kadın katıldı. Geziden elde edilen gelir, TEMA Vakfı'nın doğa eğitimi programlarına aktarıldı. Yardım turu 3 gün sürdü.