Kar sevinci

Havaların sıcak gitmesiyle kara kara düşünen kış turizmcileri yılın son gününde yağan karla sevindi. Kartepe'de kar 1 metreye çıktı. Uludağ 60 Palandöken 75 santimetre kara kavuştu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ocak 2016 Güncelleme 03 Ocak 2016, 01:57
Kar sevinci

İÇİNDEKİLER

Bu yıl sömestr tatili için kayak planı yapan tatilciler gözlerini yurtdışına çevirmişken iyi haber Türkiye'den geldi. Yılın son günü başlayan kar yağışı kış turizm sektörünü sevindirdi. Uludağ, Kartepe, Kartalkaya, Palandöken gibi kış turizm merkezleri karla kaplandı, rezervasyonlar açıldı. Kocaeli Kartepe'de kar kalınlığının 1 metreye ulaşması, otel işletmecilerinin de yüzünü güldürdü. Kayak merkezindeki bir otelin genel müdürü Önder Sıkıcıoğlu, otel rezervasyonlarında yüzde 60 doluluk yaşandığını söyledi. Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı 60 santimetreye ulaştı. Otellerde ise doluluk oranları şimdiden yüzde 80'leri buldu. Erzurum Palandöken'de ise kar kalınlığı 75 santimetre olarak ölçüldü. Kar kalınlıkları Konaklı Kayak Merkezi'nde 85, Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 21 ve Erzincan Ergan Kayak Merkezi'nde ise 21 santimetreye ulaştı. Dağ turizm merkezlerinde oda fiyatları ise bir kişi için 350 liradan başlayıp bin liraya kadar çıkıyor.

Başta Uludağ olmak üzere Türkiye'deki kayak tesislerinde canlılık başladı. Yeni yıl tatilinin ardından sömestr için de rezervasyonlar alınıyor. Kayak tesislerinde kar kalınlıklarının artması üzerine kayak tutkunu Türkler yönünü içeriye çevirdi. kar olmaması yüzünden Avrupa'ya gitmeye hazırlananların bir kısmı rezervasyonlarını iptal etti. Kayak tatili deniz tatiline göre daha pahalıya patlıyor. İçeride gecelik fiyatlar bin lirayı bulurken kayak kıyafetleri de ateş pahası. Ayrıca kayak yapmasını bilmeyenler tesislerde özel ders alıyor.