TIMELINE

13 Ocak 2017
Türkiye, Rusya ve İran Moskova'da buluştu
Rusya, Türkiye ve İranlı yetkililerin Moskova'daki toplantısının gündeminde, ateşkes sonrası Suriye'deki siyasi geçiş süreci var.
13 Ocak 2017
Fransa'da camiye çirkin saldırı
Fransa'nın Dijon kenti yakınlarındaki Genlis kasabasında, yakında hizmete açılacak olan bir caminin önündeki demir parmaklıklara domuz kafası asıldığı bildirildi.
13 Ocak 2017
İstanbul'da "Yeditepe Huzur" uygulaması
İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından, 5 bin polisin katılımıyla il genelinde "Yeditepe Huzur" asayiş uygulaması yapılıyor.
13 Ocak 2017
Kayyuma saldırı hazırlığındaki terörist tutuklandı
Batman'da belediye başkan vekillerine saldırı hazırlığı yaptığı belirlenen terör örgütü PKK mensubu bir kişi ile ona yardım eden ev sahibi tutuklandı.
13 Ocak 2017
Renault hakkında soruşturma başlatıldı
Paris savcılığı, dizel araçların egzoz emisyon ölçümlerinde hile yapıldığı şüphesi ile otomobil üreticisi Renault hakkında adli soruşturma başlattı.
13 Ocak 2017
Çin ve Rusya'dan ABD'ye sert tepki
Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Kuzey Kore tehdidi gerekçesiyle Güney Kore’ye THAAD (Bölgesel Yüksek İrtifa Hava Savunması) füze sistemlerini kurmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdi.
13 Ocak 2017
Ahmet Aydın'dan o iddialara sert tepki
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "FETÖ teröristbaşı ile hayatımın hiçbir döneminde bırakın birini tanıştırmayı, yakından ve uzaktan dahi bile görmemiş olmama rağmen, bu yazılanlar gazetecilik ahlakının hiçbir yerinde yoktur." dedi.
13 Ocak 2017
İran Cumhurbaşkanı Ruhani resmen açıkladı!
İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Mahmud Vaizi, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin 12'inci Dönem cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olduğunu resmen duyurdu.
13 Ocak 2017
"Rum tarafının haritası kabul edilemez"
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İsviçre'nin Cenevre kentindeki Kıbrıs müzakerelerinde Rum tarafının sunduğu haritanın kabul edilemez olduğunu belirterek, "Gerçekten kabul edilecek bir harita değil, bunu kabul edecek bir tek Kıbrıslı Türk de çıkmaz." dedi.
13 Ocak 2017
Kan donduran olay! Hemşire tam 14 yaşlıyı...
Kanada’da eski bir hemşirenin, çalıştığı yaşlı bakım merkezlerindeki 14 yaşlıyı ilaçla zehirleyerek öldürdüğü ortaya çıktı.