Bademli Pilav Tarifi

Malzemeler
2 paket toz bulyon
1.5 kg yağsız kuşbaşı kuzu eti
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 kg pilavlık pirinç
2 çorba kaşığı tuz
300 gram tereyağı
2 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı kırmızıbiber
2 kg yoğurt (ayran olacak)
300 gram yağsız kıyma
300 gram badem+3 çorba kaşığı sıvıyağ

Bademli Pilav Yapılışı

Eti, yarım çay bardağı sıvıyağa alıp, kısık ateşte suyunu bırakıp çekene kadar yaklaşık 1.5-2 saat pişirin. Tuz, karabiber, kırmızıbiber ve az tereyağı ekleyip, kavurun. Pirinci yıkayıp, tereyağında rengi matlaşana kadar pişirin. Üzerine alabildiğince su ekleyin ve pişirmeye devam edin. Pilav kıvamını aldıktan sonra, demlenmeye bırakın. Diğer tarafta bademleri haşlayıp, kabuğunu soyun. 3 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyip, pembeleşene kadar kızartın. Ayrı bir kapta, yağsız kıyma ve baharatları kavurun. Demlenen pilavı kıyma ve bademle harmanlayın. Bakır saçta, kavurma içe, pilav dış kısma gelecek şekilde yerleştirin. Ayranla birlikte servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.