Çemenli Humus

MALZEMELER:
4 su bardağı nohut
10 su bardağı su
1 kahve fincanı limon suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tahin
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı pastırma çemeni
1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI:

Bir akşam önceden tuzlu suda ıslattığınız nohutları haşlayın. Sonra mikser veya süzgeç yardımıyla püre haline getirin. Daha sonra nohutlara limon suyu ve yağın bir kısmını ilave edin. Yağın kalan kısmını yapışmaz yüzeyli tavaya alın ve hafifçe kızdırın. Sırasıyla önce dövülmüş sarmısak, kırmızıbiber, çemen ve tahin ilave edin. 1-2 dakika sonra ocaktan alın. Önceden hazırlanan nohut püresinin içine karıştırarak lezzetlendirin. Gerekirse biraz daha tuz ilave edin. Ilık olarak servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.