Tahinli Sultan Helvası Tarifi

Malzemeler

140 gram tereyağı
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
Bir buçuk su bardağı dolmalık fıstık
125 gram tahin
Şurup için:
İki buçuk su bardağı tozşeker
3 su bardağı su

Tahinli Sultan Helvası Yapılışı

Derin bir tencereyi ateşe oturtun. Tereyağı, sıvıyağ, un ve dolmalık fıstığı tencereye alarak ağır ateşte sürekli karıştırın. Un, nar gibi kızarana kadar, tencerenin dibini tutturmamaya dikkat ederek kavurun. Şurubu hazırlamak için tozşeker ve suyu kaynatın. Kavurduğunuz una önce tahini, sonra sıcak şurubu sürekli karıştırarak ilave edin. Bir taşım kaynadıktan sonra tepsiye dökün. Yayarak üzerini düzeltin. Soğumaya bırakın. Çatalla istediğiniz şekli verin. Dilimleyin ve soğuk olarak servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.