Dolama Kadayıf Tarifi

Malzemeler

Bir buçuk kg kadayıf
750 gram tereyağı
500 gram fındık içi
10 su bardağı tozşeker
9 su bardağı su
Çeyrek limonun suyu

Dolama Kadayıf Yapılışı

Kadayıfı, eritip ılıttığınız tereyağıyla karıştırın. Parçalar koparıp, parmağınızda sarın ve tepsiye yerleştirin. Fırında kızarana dek pişirin. Daha sonra fırından alıp, ortalarına fındık koyun. Tekrar fırına verip 5 dakika daha pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için şeker ve suyu kaynatın. Ocaktan alıp, limon suyunu ekleyin. Şerbet ılıkken, fırından aldığınız ılınan kadayıfın üzerine gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.