Kapalı Börek Tarifi

Malzemeler
5 adet haşlanmış patates
1 adet orta boy soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
3 adet yufka
Üzeri için: Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Kapalı Börek Yapılışı
Haşlanmış patatesleri iyice ezin. İçine rendelenmiş soğan, sıvıyağ, süt, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Temiz bir zemin üzerine yufkalardan birini serin. Üzerine patatesli harcın 1/3'ünü koyup yayın. Üzerine ikinci yufkayı serin. Üzerine kalan harcın yarısını koyup yayın. Son olarak üçüncü yufkayı serin ve üzerine kalan harcı yayın. Rulo yaparak patatesli yufkaları sarın. 3 parmak kalınlığında dilimler halinde kesin. Yağlanmış fırın kabına dizip, üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.