Çikolata Soslu Şarlot Tarifi

Malzemeler
500 gram krema
2 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı toz jelatin
Yarım çay bardağı süt
4 adet yumurta akı
1 kg kremşanti
Çikolata sos için:
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı buğday nişastası
2 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı tozşeker
1 çay kaşığı tereyağı
Süslemek için:
4 adet çilek

Çikolata Soslu Şarlot Yapılışı

Sütü bir tencereye alın. Kremayı ekleyip karıştırarak kaynatın ve tencereyi ocaktan alın. Jelatini yarım çay bardağı sütte eritip tencereye ilave edin. Krem şantiye yumurta aklarını ekleyip çırpın. Kremalı karışım ılındığında kremşantili karışımı ekleyin ve karıştırın. Krem karamel kalıplarının içini yağlı kağıt ile kaplayın. Şarlot karışımını kalıplara paylaştırın. Kalıpları buzdolabında 1 gece boyunca bekletin. Çikolata sos için nişasta, kakao ve tozşekeri karıştırın. Üzerine su ilave edip kıvam alıncaya kadar kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra tereyağı ekleyip karıştırın. şarlotları kalıptan servis tabaklarına çıkartın. Çikolata sosu tabağın kenarına ve şarlotların üzerine gezdirin. Tatlıyı, çilek dilimleri ile süsleyip servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.