Eydek Tatlısı Tarifi

Malzemeler
500 gram un
1 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
4 çorba kaşığı yumuşatılmış
margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çay kaşığı kabartma tozu
Bir tutam tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Şerbet için:
1 kg tozşeker
3 su bardağı su
Çeyrek limonun suyu
Eydek Tatlısı Yapılışı
Unu bir kaseye eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, süt, yoğurt, margarin, sıvıyağ ve kabartma tozunu ekleyip bütün malzemeyi yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın. Tel süzgecin ters tarafını çevirip hamurları yuvarlayarak parmak şekli verin. Kızgın sıvıyağda kızartın. Şerbet için, tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip 1 taşım daha kaynattıktan sonra hamurları içine atıp 2-3 dakika bekletin. Bir kevgir yardımıyla servis tabağına alın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.