1 su bardağı çiğ badem
6 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Süslemek için:
Kıyılmış ceviz
Badem
Antepfıstığ
Keşkül Yapılış
Bademin kabukları soyulacak kıvama gelene dek sıcak suda bekletin. Sudan alıp kabuklarını temizleyin.
Rondodan geçirip un haline getirin. Üzerine 1 su bardağı süt ekleyip bir gece buzdolabının alt rafında dinlendirin. Ertesi gün kalan 5 su bardağı süt, tozşeker, pirinç unu ve nişastayı tencereye alın. Kaynayana dek devamlı karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca sütlü badem karışımını ve vanilyayı ekleyin. 5 dakika devamlı karıştırarak pişirmeye devam edin. Daha sonra servis tabaklarına pay edip soğumaya bırakın. Kıyılmış ceviz, antepfıstığı ve bademle süsleyip servis yapın.