Keşkül Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı çiğ badem
6 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Süslemek için:
Kıyılmış ceviz
Badem
Antepfıstığ
Keşkül Yapılış
Bademin kabukları soyulacak kıvama gelene dek sıcak suda bekletin. Sudan alıp kabuklarını temizleyin.
Rondodan geçirip un haline getirin. Üzerine 1 su bardağı süt ekleyip bir gece buzdolabının alt rafında dinlendirin. Ertesi gün kalan 5 su bardağı süt, tozşeker, pirinç unu ve nişastayı tencereye alın. Kaynayana dek devamlı karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca sütlü badem karışımını ve vanilyayı ekleyin. 5 dakika devamlı karıştırarak pişirmeye devam edin. Daha sonra servis tabaklarına pay edip soğumaya bırakın. Kıyılmış ceviz, antepfıstığı ve bademle süsleyip servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.