Üzüm Pestili


MALZEMELER:
5 kg siyah üzüm
8 çorba kaşığı buğday nişastası
1/2 su bardağı kıyılmış badem
YAPILIŞI:
ÜZÜMLERİ yıkayıp saplarını ayıklayın. Büyük bir tencereye koyup ocağa oturtun. Bir yandan kaynarken bir yandan da patates ezeceği ile üzümleri ezin. Kaynadıktan sonra 15 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra katı meyve sıkacağından ya da tülbentten geçirip, posasını ve suyunu ayırın. Sudan yarım su bardağı kenara ayırıp (her üzümün su miktarı aynı olmadığından pestiliniz kıvam almazsa, bu suyla 1-2 kaşık nişastayı açıp tencereye ilave edebilirsiniz) kalanı yeniden tencereye aktarın. Üzerine nişastayı ekleyip iyice çırpın. Daha sonra ocağa oturtun ve ara sıra karıştırarak bozadan daha koyu bir kıvam alana dek pişirin. Ilındıktan sonra temiz bezlere ince bir tabaka halinde dökün. Üzerine kıyılmış badem serpin. Güneşli ve havadar bir yerde 4 gün kadar kurutun. Pestili bezden ayırmak için bezin arkasını suyla iyice ıslatıp birkaç dakika bekletin. Bir ucundan tutarak pestili bezden ayırın. Arzunuza göre şekillendirip servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.