Yeşil Mercimekli Yaprak Sarma Tarifi

Malzemeler
250 gram taze asma yaprağı
1 su bardağı yeşil mercimek
2 adet orta boy soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
200 gram kıyma
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
5-6 dal taze reyhan
Karabiber, pulbiber, tuz
2 su bardağı sıcak su

Yeşil Mercimekli Yaprak Sarma Yapılışı
Öncelikle ince kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Kıyma, ceviz içi, ince kıyılmış taze reyhan, karabiber, pulbiber ve tuz ilave edip kavurmaya devam edin. Son olarak bir gece öncesinden ıslatılmış yeşil mercimeği ilave edin. 1-2 defa çevirdikten sonra ılınması için bir kenara alın. Sıcak suda haşlanmış taze asma yaprağının içine 1 çorba kaşığı iç harçtan koyup parmak kalınlığında sarın. Taze asma yaprağı ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Sarmaları bir tencereye dizip üzerine sıcak suyu ekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 1 saat pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.