Enginar Üzerine Et Sote Tarifi

Malzemeler
6 adet enginar
600 gram kuşbaşı kuzu eti
Yeteri kadar su
2 çorba kaşığı limon suyu
2 adet soğan
1 çorba kaşağı tepeleme tereyağı
2 adet domates
1 adet sivri biber
1 çorba kaşığı silme salça
1 diş sarmısak
tuz
karabiber

Enginar Üzerinde Et Sote Yapılışı
Enginarları bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su, limon suyu, tuz ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. 1 adet soğanı dörde bölüp üzerine ekleyin. 20-25 dakika haşlayıp sudan alın. Eti bir tavaya alıp, suyunu salıp tekrar çekene dek sote edin. Üzerine tereyağı ve 1 adet piyazlık doğranmış soğanı ilave edin. 5 dakika sote ettikten sonra üzerine kabukları soyulup, küp doğranmış domates, ince kıyılmış sivri biber, salça ve iri kıyılmış sarmısağı ekleyin. 15 dakika karıştırarak sote edin. Üzerini geçecek kadar sıcak su katın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. 30-35 dakika pişirin. Enginarları servis tabağına alın. Üzerine sote ettiğiniz eti paylaştırarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.