Grissini Tarifi

Malzemeler

Üç buçuk su bardağı un
15 gram yaş maya (1 paket 42 gram)
1 su bardağı+bir buçuk kahve fincanı ılık su
3 kahve fincanı zeytinyağı
Yeteri kadar tuz

Grissini Yapılışı

Unu geniş bir kaba alıp, ortasını havuz gibi açın. Mayayı suyun yarısı ile karıştırdıktan sonra kabın içine dökün ve unun bir kısmı ile karıştırın. 20 dakika dinlendirin. Kalan su, zeytinyağı ve tuzu ilave edip, hamuru yoğurun. Üzerine nemli bez örtüp, hamur yaklaşık iki misli olana dek, yaklaşık 1 saat dinlendirin. Hamuru yarım cm kalınlığında vedikdörtgen şekilde açın. 1'er cm kalınlığında kesip, yuvarlayın. Zeytinyağı ile yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 230 derece fırında, 10 dakika pişirin. Grissinileri ters-yüz edip, yeniden 10 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.