Etli Enginar Dolması Tarifi

Malzemeler

6 adet enginar
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
Yarım limonun suyu
1 adet kesmeşeker
1 su bardağı su
250 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet domates
5-6 dal dereotu
Tuz, karabiber

Etli Enginar Dolması Yapılışı

Soğanı temizleyip yarım ay şeklinde doğrayın ve 1 çorba kaşığı tereyağında kavurun. Enginarları temizleyip bütün olarak, soğanlarla birlikte, yayvan bir tencereye alın. Üzerlerine limon suyu, kesmeşeker, tuz ve bir bardak su ekleyerek 20 dakika pişirin. Enginarlar pişerken kuzu etini kalan tereyağında iyice kavurun. Domatesin kabuklarını soyup, küp doğradıktan sonra ete ilave ederek birlikte 10 dakika daha pişirin.Tuz, karabiber ve ince doğranmış dereotunu da ekleyip ocağı kapatın. Diğer tenceredeki enginarların içlerine bu harcı koyup 10 dakika daha pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.