Bezelyeli Bulgur Pilavı Tarifi

Malzemeler

2,5 su bardağı pilavlık iri bulgur
2 su bardağı bezelye
2 adet orta soğan
1 adet sivri biber
2-3 yemek kaşığı salça
2 çay kaşığı karabiber
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ

Bezelyeli Bulgur Pilavı Yapılışı

Soğanların kabukları soyulup yemeklik biçimde doğranır. Tencereye yağ konup soğanlar kavrulmaya başlanır, biber de ince doğranıp eklenir. Yıkanıp süzülen bulgur tencereye aktarılır ve kavrulmaya devam edilir. 3-4 dakika kavrulduktan sonra salça eklenip karıştırılır. Haşlanmış bezelye de ilave edildiktan sonra 3,5 su bardağı kadar sıcak su , tuz ve baharat konup kısık ateşte pişmeye bırakılır. Piştikten sonra ocaktan alınıp tencere kapağının hemen altına kağıt havlu konup pilavın demlenmesi sağlanır. Sıcak olarak servis edilir.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.