Kroket Dolması

MALZEMELER:
3 adet büyük boy patates
15-20 adet mantar
1 adet büyük boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy havuç
Yarım demet maydanoz
4 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
YAPILIŞI:
Patatesleri haşlayıp ezdikten sonra bir kenara alın. İç malzemeyi hazırlamak için, 2 çorba kaşığı tereyağını bir tavaya koyup eritin. Yarım ay biçiminde doğradığınız soğanı tereyağda rengi dönene kadar kavurun. Üzerine ince halkalar halinde doğradığınız havucu katıp 5 dakika soteleyin. İnce kıyılmış mantarları ekleyip, harlı ateşte 1-2 dakika daha pişirin. Harca, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber katıp soğumaya bırakın. Diğer tarafta ezdiğiniz patateslerin üstüne un, yumurta ve tuz ekleyip yoğurun. Bu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. Avuç içinizden taşacak şekilde elinizle açın. Ortasına mantarlı harçtan bir çorba kaşığı dolusu koyun ve kenarlarını toplayıp kapatarak köfte şeklini verin. Malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Bol kızgın sıvıyağda kızartın. Kağıt havluya alıp fazla yağını süzdürüp, servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.